Hledat v komentářích

Investiční doporučení

Výsledky společností - ČR

Výsledky společností - Svět

IPO, M&A

Týdenní přehledy

 

Horké zprávy 

 17.05.2024
17:00Evropská unie uvalila sankce na čtyři mediální subjekty, které podle ní šíří a podporují ruskou propagandu a útočnou válku proti Ukrajině. Jde o platformu Voice of Europe, kterou zařadila na národní sankční seznam už koncem března i česká vláda. Sankce se týkají také ruské mediální platformy RIA Novosti a ruských listů Izvestija a Rossijskaja Gazeta (ČTK)
16:25Sázky na mistrovství světa v hokeji v polovině šampionátu a před nejsledovanější vyřazovací částí překonaly 1,2 miliardy korun. V loňském roce po ukončení šampionátu české sázkové kanceláře evidovaly objem sázek přes dvě miliardy korun (ČTK)
15:59

Arbitrážní soud v Petrohradě "zakázal" slovenské společnosti Západoslovenská energetika (ZSE) pokračovat v řízení s ruskou plynárenskou firmou Gazprom Export u mezinárodního arbitrážního soudu v Ženevě. Soud tak vyhověl žádosti společnosti Gazprom Export, která je exportní divizí ruské státní plynárenské firmy Gazprom. V případě porušení zákazu by ZSE podle soudu měla zaplatit ruské firmě 9,3 milionu eur (230 milionů Kč) a uhradit soudní náklady 206.000 rublů (zhruba 50.000 Kč). ZSE chce od společnosti Gazprom Export prostřednictvím mezinárodní arbitráže získat přes devět milionů eur, píše TASS. Gazprom Export žádá ruský soud o podobné zákazy také pro další zahraniční firmy, včetně české energetické společnosti ČEZ

(ČTK)
15:41Na konci příštího týdne by americký exprezident Donald Trump mohl být usvědčený zločinec, nebo naopak muž zproštěný obvinění a hlásající svou naprostou nevinu. Napsal to ve čtvrtek web Politico ve světle vývoje v newyorském procesu s bývalou hlavou USA. Projednávání obžaloby z falšování finančních záznamů v souvislosti s platbou za umlčení údajné milenky se podle všeho blíží ke konci (ČTK)
15:07Sázky na mistrovství světa v hokeji v polovině šampionátu a před nejsledovanější vyřazovací částí překonaly 1,2 miliardy korun. Momentálním favoritem na celkové vítězství je Švédsko, které jsou jediným týmem, který ještě neztratil ani bod. Následuje Kanada, Spojené státy americké a čtvrtým nejvíce favorizovaným týmem zůstává Česká republika (ČTK)
14:53Robert Fico dnes podstoupil CT vyšetření a lékaři mu odstranili tkáň odumřelou v důsledku střelného poranění. Na briefingu to oznámila Miriam Lapuníková, šéfka nemocnice v Banské Bystrici, kde byl slovenský premiér po středečním atentátu hospitalizován. Dodala, že pacient je při vědomí a jeho stav je stabilizovaný, ale nadále vážný (ČTK)
13:25Opoziční skupiny v Srbsku kritizují developerský projekt chystaný v místech někdejšího velitelství srbské armády zničeného na jaře 1999 při operaci NATO. Projekt financuje firma, která patří Jaredu Kushnerovi, zeti bývalého amerického prezidenta Donalda Trumpa (ČTK)
12:50Zemědělci nezruší protesty, které plánují na příští středu 22. května do Prahy. Ke odvolání úterní demonstrace ve čtvrtek přistoupily například odbory, protože chtějí přispět ke zklidnění situace po středečním pokusu o atentát na slovenského premiéra Roberta Fica. Zemědělský svaz dnes na dotaz ČTK uvedl, že přípravy protestů trvaly velmi dlouho a s jejich uskutečněním zemědělci nadále počítají (ČTK)
11:04Míra inflace v Evropské unii v dubnu zůstala na 2,6 procentech, v ČR se zvýšila z 2,2 na 3,1 procenta, vyplývá z konečné zprávy Eurostatu (ČTK)
10:05Mezinárodní měnový fond (MMF) zahájí v nadcházejících týdnech novou misi na Ukrajině, kde bude posuzovat plnění podmínek úvěrového programu 15,6 miliardy USD (354,6 miliardy Kč) a nejnovější vývoj a výkon ekonomiky země zasažené už déle naž dva roky tvrající ruskou ozbrojenou agresí (ČTK)
9:22

Isabel Schnabel z ECB pro list Nikkei varovala, že "na základě současných dat není snížení sazeb v červenci jisté"

(Bloomberg)
9:07Mezinárodní měnový fond (MMF) zahájí v nadcházejících týdnech novou misi na Ukrajině, kde bude posuzovat plnění podmínek úvěrového programu 15,6 miliardy USD (354,6 miliardy Kč) a nejnovější vývoj a výkon ekonomiky země zasažené už déle naž dva roky tvrající ruskou ozbrojenou agresí (ČTK)
8:31

Čína: Maloobchodní tržby v dubnu vzrostly meziročně o 2,3 % (odhad trhu 3,7 %) proti předchozím 3,1 %

(Bloomberg)
8:22

Čína: Průmyslová výroba v dubnu meziročně vzrostla na 6,7 % (odhad trhu 5,5 %) proti předchozím 4,5 %

(Bloomberg)
8:16

Čína v rámci sanace realitního trhu zrušila národní minimální úrokovou míru pro hypotéky a snížila poměr vlastního podílu u prvních kupců na 15 % a u druhých domů na 25 %; původně byl podíl 20 %, resp. 30 %. Peking také uvedl, že místní vlády by měly za rozumnou cenu převzít komerční domy a přebudovat je na dostupné bydlení

(Bloomberg)
 16.05.2024
18:00

Vysoká úroveň zadlužení vystavuje Evropu riziku "nepříznivých otřesů", varuje podle listu Financial Times Evropská centrální banka

17:55Francouzka Odile Renaudová-Bassová byla zvolena na druhé čtyřleté funkční období prezidentkou Evropské banky pro obnovu a rozvoj (EBRD). Instituce o tom dnes informovala v tiskové zprávě. Renaudová-Bassová byla jedinou kandidátkou na tuto funkci (ČTK)
16:55Technici v Jaderné elektrárně Temelín dnes zavezli palivo do reaktoru prvního bloku. Mezi palivovými sobory je více nových, aby byl provoz reaktoru bez odstávky delší o dva měsíce, tedy jeden rok. Dosud odstávka následovala po deseti měsících provozu. V tiskové zprávě o tom informoval temelínský mluvčí Marek Sviták. Odstávka prvního bloku začala 5. dubna a měla by trvat ještě asi tři týdny (ČTK)
16:11Počet domácností, které v Česku platí televizní poplate...
16:00Bílý dům trvá na tom, že jeho zahraniční politika vůči ...

Přehled zpráv

select
Filla, Zrzavý či Toyen. V galerii KODL probíhá předaukční výstava a blíží se tradiční aukce 26. května na Žofíně
17.05.2024 17:27
Předaukční výstava uměleckých děl uvádí do 25. května kolekci výtvarné...
CNBC: Žhavá rally drahých kovů může pokračovat, cíl pro zlato až u 2600 dolarů
17.05.2024 15:43
Ceny zlata, stříbra a platiny jsou letos na vzestupu a podle stratég...
Perly týdne: Spekulace na akciích jako sociální rebelie?
17.05.2024 12:24
Média si všímají nové vlny zájmu o tzv. meme akcie. Diskutuje se o tom...
FRESH s Janem Burešem a Dominikem Rusinkem: Hledání nové letové hladiny aneb kde ČNB ‚zaparkuje‘ úrokové sazby?
17.05.2024 11:09
Hledání nové letové hladiny aneb kde ČNB ‚zaparkuje‘ úrokové sazby?“ ...
Komentář analytika: Akcie Alibaba padají kvůli ztrátě plynoucí z investic do veřejných společností
14.05.2024 17:21
Alibaba (BABA), možná nejznámější čínská společnost, zveřejnila dnes p...
Výsledky ČEZ pohledem analytika: EBITDA silně překonala tržní odhady, tržby mírně zaostaly za očekáváním
14.05.2024 11:32
ČEZ dnes reportoval výsledky hospodaření za první kvartál letošního ro...
Výhled analytika pro výsledky ČEZ: Ceny elektřiny podporou ziskovosti. Dozvíme se návrh dividendy?
13.05.2024 17:22
ČEZ 14.května před otevřením trhu představí výsledky svého hospodaření...
Investiční strategie: Nenapodobitelný styl legendárního Buffetta
13.05.2024 16:00
Během minulého roku jsem zde postupně představoval nejlepší tradery vš...
Týdenní výhled: Reportem týdne bude americká inflace. Čína zveřejní data, USA na ni uvalí cla
13.05.2024 14:15
Začíná inflační týden. Česká inflace hned na úvod překvapila skokem ...
MakroMixér s prezidentkou ARTN Zdenkou Klapalovou: Kam se vydají ceny českých realit, jsou dluhopisy nuda a také byste si koupili les?


Nejčtenější zprávy týdne

Sledujte nás na sociálních sítích

Facebook X LinkedIn Instagram Youtube

Analýza dne

FRESH s Janem Burešem a Dominikem Rusinkem: Hledání nové letové hladiny aneb kde ČNB ‚zaparkuje‘ úrokové sazby?
17.05.2024 11:09
Hledání nové letové hladiny aneb kde ČNB ‚zaparkuje‘ úrokové...více

    Právě diskutujete

    Nejčtenější zprávy dne

    Nejdiskutovanější zprávy týdne