Hledat v komentářích
Patria Plus
Patria doporučuje
Výsledky společností - ČR
Výsledky společností - Svět

Ekonomické zprávy
Altman: V určitém časovém bodu, který nemusí být vzdálený několik desetiletí, se trhy probudí a fiskální situace se jim nebude líbit
29.06.2024 16:31
Roger Altman ze společnosti Evercore na CNBC hovořil o svém pohledu na ekonomický vývoj v USA, a to zejména v souvislosti s tématem fiskálního výhledu, rozpočtových deficitů a vývoje vládního zadlužení.
Víkendář: Příliš mnoho kreativity nyní při investicích škodí
29.06.2024 8:13
Data přicházející z ekonomiky vysílají smíšené signály. Je ale stále jasnější, že s prodlužující se dobou vysokých sazeb se zvětšuje mezera mezi těmi, kteří jsou na sazby citlivější a těmi, kteří mají tuto citlivost nízkou.
Pokračující obliba pasivity a fáze peněz na chodnících
28.06.2024 17:23
Již řadu let se na trzích hovoří o rostoucí popularitě pasivních investic. Tedy nákupů fondů, jejichž struktura aktiv odpovídá složení trhu. A které se nesnaží o nějaký aktivní výběr akcií, které by zajistily návratnost vyšší, než je návratnost celého trhu.
Hubbard: Právo na příležitost, ovšem ne právo na výsledek
28.06.2024 15:45
Glenn Hubbard z Columbia Business School hovořil na Bloombergu o ekonomických systémech s tím, že při hledání toho optimálního není třeba jít nazpět k extrémům, které byly zkoušeny v historii.
Perly týdne: Potenciál umělé inteligence je reálný, ale akcie jej přeceňují
28.06.2024 13:46
Rob Arnott z Research Affiliates se domnívá, že umělá inteligence má reálný potenciál. Ale akciové trhy to s jeho odhadem přehání a na trhu se tak vytvořila bublina.
Prezidentská debata vyvolala úvahy o konci Bidenovy kandidatury, Trump odmítl jasně slíbit uznání výsledků voleb
28.06.2024 10:28
Šok, zklamání a panika zavládly podle amerických médií v táboře Demokratické strany po první předvolební debatě mezi prezidentem Joem Bidenem a jeho předchůdcem Donaldem Trumpem.