Hledat v komentářích

Investiční doporučení

Výsledky společností - ČR

Výsledky společností - Svět

IPO, M&A

Týdenní přehledy

 

Horké zprávy 

 16.08.2024
17:45Do ukrajinských černomořských přístavů za rok fungování Kyjevem provozovaného námořního koridoru vplulo více než 2300 lodí, které ze země vyvezly na 44 milionů tun obilnin. Na jednání vlády to dnes řekl ukrajinský premiér Denys Šmyhal. Ministr zemědělství Taras Vysockyj sdělil, že ruské útoky na přístavní infrastrukturu způsobily za totéž období Ukrajině škody za půl miliardy dolarů (přes 11 miliard Kč) (ČTK)
16:09

Spotové zlato roste poprvé v historii na 2500 USD za troyskou unci

(Bloomberg)
16:00

USA - Index spotř. důvěry Mich. university v srpnu dle předběžných údajů roste na 67,8 b., čekalo se 66,9 b.

(Bloomberg)
15:43Malé fotovoltaické elektrárny, jejichž výkon nepřesahuje deset kilowatt, loni v Česku navýšily výrobu meziročně o 172 procent na 0,72 terawatthodiny (TWh) elektřiny. Většina z této produkce byla přitom spotřebována v místě výroby, typicky tedy například v domácnostech. Informoval o tom dnes Energetický regulační úřad (ERÚ) (ČTK)
15:10Jaderná elektrárna Dukovany dnes podle plánu odstaví první výrobní blok kvůli pravidelné údržbě, kontrolám zařízení a výměně části paliva za čerstvé. Odstávka bude do října. Výkon reaktoru začali operátoři snižovat v poledne. Do sítě přestane blok dodávat elektrickou energii ve večerních hodinách, uvedl mluvčí elektrárny Jiří Bezděk. Zbývající tři bloky Dukovan jsou v provozu (ČTK)
14:46Němečtí exportéři vyvezli v prvním pololetí více zboží do Polska než do Číny. Meziročně se export do Polska v prvních šesti měsících roku zvýšil o 4,6 procenta na 48,4 miliardy eur (1,2 bilionu Kč). Polsko se tak posunulo na čtvrté místo mezi nejdůležitějšími odbytovými trhy pro německý exportní průmysl, zatímco Čína klesla na páté místo. Vyplývá to z analýzy německého Výboru pro východoevropské hospodářské vztahy, což je lobbistická skupina, která se zabývá podporou obchodu mezi Německem a východní Evropou. (ČTK)
14:26Britský finanční regulátor FCA dnes udělil poradenské a auditorské firmě PwC pokutu 15 milionů liber (444 milionů Kč). Společnost podle FCA úřad neupozornila, že se její klient London Capital & Finance (LCF) mohl zapojit do podvodné činnosti nedlouho před svým krachem, který daňové poplatníky vyšel na 120 milionů liber (3,55 miliardy Kč) na kompenzacích držitelů neregulovaných "minidluhopisů". Informovala o tom agentura Reuters. (ČTK)
13:20Americký výrobce čipů Texas Instruments může pro své závody v Texasu a Utahu od amerického ministerstva obchodu získat přímé financování do výše až 1,6 miliardy USD (36,7 miliardy Kč) na základě zákona na podporu výroby kritických polovodičových destiček na území Spojených států. Podle předběžné dohody by výrobce měl navíc získat dalších až osm miliard dolarů (183,8 miliardy Kč) ve formě daňových úlev. Firma to uvedla v dnešním sdělení. (ČTK)
13:00Česká správa sociálního zabezpečení obdržela od 1. srpna do čtvrtka od zaměstnavatelů celkem 411.794 elektronických formulářů s údaji o příjmech zaměstnanců pracujících na základě dohody o provedení práce, takzvaných výkazů DPP. Od 1. července do 13. srpna se zaevidovalo víc než 45.000 nových zaměstnavatelů. Na dotaz ČTK to sdělila mluvčí ČSSZ Jitka Drmolová. Na zaměstnavatele dopadla od 1. července povinnost evidovat všechny své pracovníky na dohodu o provedení práce (DPP) a jejich příjmy hlásit kvůli odvodům sociální správě. Za červenec musí nahlásit údaje nejpozději do úterý 20. srpna. (ČTK)
12:15

Poradce ukrajinského prezidenta prohlásil, že jedním z cílů ukrajinské armády (AFU) v ruské kurské oblasti je přimět Rusko k férovému přístupu ke vzájemnému vyjednávání

(Reuters)
12:12

Eurozóna: Obchodní bilance v červnu skončila po sezónním očištění v přebytku 17,5 mld. EUR (odhad trhu 13,5 mld. EUR) proti předchozím 12,4 mld. EUR

(Bloomberg)
11:55Při pádu člověka do kolejí v metru pomůže nouzové tlačí...
11:50Podílové fondy v červenci zvýšily své letošní zisky. Akciové fondy od začátku roku do konce měsíce vynesly 12,6 procenta, dluhopisové fondy tři procenta a smíšené fondy 6,7 procenta. Vyplývá to z Partners indexu podílových fondů, který má ČTK k dispozici. Fondy byly převážně ve výrazném plusu i za rok 2023. (ČTK)
11:18

Největší poskytovatel služeb pro ropné společnosti na světě SLB expanduje v Rusku i poté, co jeho západní konkurenti zemi po invazi Moskvy na Ukrajinu opustili, upozornil na svých internetových stránkách list Finacial Times (FT). Americká společnost SLB, dříve známá jako Schlumberger, se v červenci 2023 veřejně zavázala, že zastaví dodávky produktů a technologií do Ruska ze svých zařízení po celém světě. Z ruských celních spisů vyplývá, že po uvalení zákazu se tento dovoz od začátku září zpomalil až úplně zastavil, avšak společnost pokračovala v dovozu z jiných zdrojů.

(ČTK)
11:14Spoluzakladatel finanční skupiny J&T Patrik Tkáč dnešním dnem končí na pozici předsedy představenstva J&T Banky a plně se ujímá funkce předsedy představenstva bankovního holdingu J&T Finance Group. Ten jako zastřešující organizace vlastní a řídí banky a finanční instituce celé skupiny (ČTK)
11:12Česká skupina Omnipol předala prvních šest letounů L-39NG vyrobených v Aeru Vodochody vietnamským vzdušným silám. Letouny budou sloužit jako výcviková platforma pro trénink stíhacích pilotů. Aero už dříve uvedlo, že kontrakt pro Vietnam je celkem na 12 strojů (ČTK)
10:57

Centrum hazardních her Macao tvrdě zasahuje proti nelicencovaným obchodníkům s měnami, reportuje list Financial Times

10:10Ceny průmyslových výrobců v Česku v červenci zrychlily meziroční růst, v zemědělství ceny zpomalily pokles. V průmyslu se zvýšily počtvrté po sobě, když stouply o 1,7 procenta. V zemědělství klesají už 15 měsíců, v červenci se snížily o 3,7 procenta. Ceny tržních služeb pro podniky byly meziročně vyšší o 3,5 procenta, u stavebních prací se podle odhadů zvýšily o 1,8 procenta. Údaje dnes na webu zveřejnil Český statistický úřad (ČSÚ). Ceny výrobců naznačují budoucí vývoj cen pro spotřebitele. (ČTK)
10:01Západní země, které se snaží rozšířit své zdroje a snížit závislosti na dominanci Číny v dodávkách mědi, by mohly kromě zvýšení nákladů mít i problémy se zpožděním energetické transformace. Úplné nahrazení Číny v dodavatelském řetězci mědi je pak neproveditelné. Uvedla to ve své zprávě, na kterou upozornil server CNBC, konzultační společnost Wood Mackenzie (ČTK)
9:23Ceny pohonných hmot na Slovensku pokračovaly v poklesu pátý týden v řadě. Nejžádanější z benzinů Natural 95 byl minulý týden nejlevnější za posledních sedm měsíců, nafta od začátku letošního června. ČTK o tom dnes informoval slovenský statistický úřad (ČTK)

Přehled zpráv

select
Martin Uher: Od výprodejů k oživení. Jak využít aktuální situace na trzích?
16.08.2024 18:01
Na amerických trzích jsme si prošli vlnou výprodejů následkem špatné l...
Spotřebitelská důvěra ve Spojených státech pomáhá akciím, zlato je poprvé nad 2.500 dolary
16.08.2024 16:52
Americké akciové trhy reagovaly umazáním ztrát na čerstvou sadu dat z ...
Letní šok na trhu ještě není zcela u konce. Investoři se připravují na další otřesy
16.08.2024 14:09
Velcí investoři se připravují na to, že letošní letní pád akciových tr...
Texas Instruments získá podporu v řádu miliard dolarů na vybudování domácí výroby polovidičových destiček v USA
16.08.2024 13:44
Americký výrobce čipů Texas Instruments může pro své závody v Texasu a...
Perly týdne: Microsoft spotřebuje více elektřiny než Island a trhy čekají od Fedu příliš mnoho
16.08.2024 11:03
Mohamed El-Erian míní, že trhy čekají od Fedu příliš mnoho. Jeremy Sie...
Na některých trzích pro mmcité se sice ochladilo, firma ale uvádí novinky, buduje novou výrobu, potvrzuje výhled a vyplácí první dividendu
16.08.2024 8:52, aktualizováno: 16.8. 8:58
Skupina mmcité, jejíž akcie se obchodují na trhu Start pražské burzy, ...
mmcité hlásí růst tržeb a zisku, trh se zotavuje po nedávných poklesech
16.08.2024 8:44
Mmcité zveřejnila výsledky za první pololetí. Erste a Moneta dostaly n...
15.08.2024 22:00
Americké akciové trhy si připsaly další silný růst, když pokračovaly v...
Sahmovo pravidlo bliká červeně, akcie to na rozdíl od historie nevzrušuje
15.08.2024 17:54
Jak se vlastně akcie obvykle chovají ve chvíli, kdy takzvané Sahmovo p...
Americký maloobchod pozvedl akcie proti dluhopisům
15.08.2024 17:12
Akciové trhy v čele se Spojenými státy rostou a vítězí na body proti d...

13.08.2024 15:54, aktualizováno: 13.8. 16:40

Nejčtenější zprávy týdne

Sledujte nás na sociálních sítích

Facebook X LinkedIn Instagram Youtube

Analýza dne

Analytik po výsledcích ČEZ: Solidní s mírně vylepšeným výhledem, potvrzujeme doporučení a cílovou cenu
08.08.2024 11:08
ČEZ dnes ráno před otevřením trhů oznámil výsledky hospodaře...více

    Právě diskutujete

    Nejčtenější zprávy dne

    Nejdiskutovanější zprávy týdne