Hledat v komentářích
Investiční doporučení
Výsledky společností - ČR
Výsledky společností - Svět
IPO, M&A
Týdenní přehledy
 

Detail - články  
Biden čelí čím dál většímu tlaku na odstoupení, Británie si chce posvítit na stínové ropné tankery a futures jsou smíšené

Biden čelí čím dál většímu tlaku na odstoupení, Británie si chce posvítit na stínové ropné tankery a futures jsou smíšené

19.07.2024 8:52
Autor: Redakce, Patria.cz

Komerční banka jedná o akvizici SG Equipment Finance Czech Republic. Erste Bank dostala novou cílovou cenu a doporučení. Biden čelí čím dál většímu tlaku na odstoupení. Fed se přibližuje snížení sazeb v září, naopak ECB si nechává otevřená zadní vrátka. Britský premiér Keir Starmer oznámil zátah proti ruské takzvané stínové flotile ropných tankerů a futures jsou dnes smíšené.

Futures na evropské akciové indexy: Euro Stoxx +0,0 %, FTSE 100 -0,5 % a DAX -0,2 %.

Komerční banka podepsala nezávazné Memorandum o porozumění se SGEF a její mateřskou společností Société Générale s cílem odkoupit od SGEF zbývající 49,9% podíl ve společnosti SG Equipment Finance Czech Republic. Uzavření akvizice se předpokládá v 1Q25.

Erste Bank dostala novou cílovou cenu od Raiffeisen Bank ve výši 52 EUR proti předchozím 46 EUR. Doporučení bylo sníženo na hold.

Investoři jsou zaneprázdněni sledováním čím dál více veřejných výzev od nejvyšších demokratů vyzývajících k odstoupení prezidenta Bidena od kandidatury. Biden pevně tvrdí, že zůstává pevně odhodlaný kandidovat, ale tlak se neustále zvyšoval. Mezitím Donald Trump pronesl svůj první veřejný projev od doby, kdy přežil neúspěšný pokus o atentát. Ve svém projevu na Republikánském národním shromáždění v Milwaukee vylíčil incident s tím, že je „příliš bolestný na to, abych o něm mluvil“.

Fed se přibližuje snížení sazeb v září díky rostoucí důvěře, že je na dohled cenová stabilita. Předseda Jerome Powell to pravděpodobně po politické schůzce koncem tohoto měsíce výslovně uvede. Mary Dalyová, která letos hlasuje o měnové politice, uvedla, že poslední data o inflaci byla „opravdu dobrá“, ale že centrální banka ještě nedosáhla cenové stability. A Austan Goolsbee naznačil, že Fed možná bude muset brzy snížit sazby, aby se vyhnul prudšímu zhoršení na trhu práce, který se v posledních měsících ochladil. Dnes můžeme slyšet více od Johna Williamse a Raphaela Bostica.

Navzdory optimismu ohledně uvolňování měnové politiky Fedu se apetit k riziku zhoršuje, protože ekonomická a geopolitická rizika převážila nad vyhlídkami na nižší výpůjční náklady. Čínské akcie kolísaly, když třetí plénum nedokázalo přesvědčit investory o novém růstu ekonomiky. Pokles zásob čipů pokračuje kvůli obavám, že USA zavedou nová omezení prodejů do Číny. Nicméně Netflix ve druhém čtvrtletí navýšil počet platících zákazníků o 8,05 milionu a zvýšil odhady ročních tržeb i ziskových marží, čímž rozšířil svůj náskok před streamovací konkurencí.

V Evropě, kde inflační tlaky stále přetrvávají, si politici Evropské centrální banky stále více lámou hlavu nad tím, zda letos vůbec ještě budou snižovat sazby. Úředníci nechtějí, aby investoři předpokládali, že snížení v září je hotovou věcí. Zkušenosti politiků s příliš silným závazkem z června je také motivuje k tomu, aby si ponechali všechny dostupné možnosti pro nadcházející rozhodnutí 12. září. ECB ve čtvrtek ponechala sazby beze změny.

Britský premiér Keir Starmer oznámil zátah proti ruské takzvané stínové flotile ropných tankerů používaných k obcházení mezinárodních sankcí. Má za cíl narušit flotilu asi 600 plavidel, která podle západních zemí Moskva používá k přepravě přibližně 1,7 milionu barelů ropy denně. Britská vláda také oznámila sankce na 11 tankerů, které byly podle ní používány k přepravě ruské ropy.

 

Čtěte více:

František Kronus: Korekce na technologiích a začátek výsledkové sezóny
18.07.2024 17:49
"Myslím, že by nám Tchaj-wan měl za obranu zaplatit,“ uvedl bývalý ame...
Dominik Rusinko: ECB pauzíruje, úrokové sazby sníží v září
18.07.2024 15:30
Evropská centrální banka dnes podle očekávání ponechala svou hlavní sa...
Komerční banka, a.s.: KB uzavřela Memorandum s cílem akvizice zbývajího podílu v SGEF CZ
19.07.2024 8:29
Komerční banka, a.s. IČ 45317054 Společnost Komerční banka, a.s. zveř...

Váš názor
Na tomto místě můžete zahájit diskusi. Zatím nebyl zadán žádný názor. Do diskuse mohou přispívat pouze přihlášení uživatelé (Přihlásit). Pokud nemáte účet, na který byste se mohli přihlásit, registrujte se zde.
Aktuální komentáře
19.07.2024
9:59Svět zasáhly výpadky v IT infrastruktuře. Problémy mají burzy i banky. Aerolinky žádají globální zastavení letů
9:09Bloomberg: Česko obvinilo Německo, že si hromadí plyn určený Česku
9:07Rozbřesk: ECB pauzíruje, úrokové sazby sníží v září
8:52Biden čelí čím dál většímu tlaku na odstoupení, Británie si chce posvítit na stínové ropné tankery a futures jsou smíšené  
8:29Komerční banka, a.s.: KB uzavřela Memorandum s cílem akvizice zbývajího podílu v SGEF CZ
5:57Technická analýza: Nadbytek kapacit United Airlines je brzdou růstu  
18.07.2024
22:00K výprodejům na Wall Street se tentokrát již přidal i Dow Jones  
17:49František Kronus: Korekce na technologiích a začátek výsledkové sezóny
17:02Wall Street začala nadějně, ale růst vyprchal. ECB bez překvapení  
16:10Inflační benevolence a sazby a měnové kurzy v příštím roce – scénář Commerzbank
16:06Technická analýza: Exxon Mobil se rozhoupal k růstu  
15:34Evropský parlament potvrdil Ursulu von der Leyenovou v čele EK
15:30Dominik Rusinko: ECB pauzíruje, úrokové sazby sníží v září
15:01Jakub Blaha: Alcoa se překlápí do zisku díky vyšším cenám hliníku a oxidu hlinitého  
14:16ECB nemění sazby. Lagardová vidí rizika pro vývoj ekonomiky směrem dolů a rozhodnutí v září jako otevřené. Euro začalo ztrácet
12:45Bloomberg: Ukrajina obnovila jednání s věřiteli o restrukturalizaci dluhu
12:41Marks o investování: Do problémů lidi nedostává to, co neví, ale to, co ví úplně jistě. A není to pravda
11:42Výroba aut v prvním pololetí vzrostla na 774.310 vozů, nejvíce od vzniku ČR
10:50Evropské akcie se před ECB posouvají do zeleného  
10:23TSMC věří v pokračující rozmach AI, navyšuje výhled tržeb

Související komentáře
Nejčtenější zprávy dne
Nejčtenější zprávy týdne
Nejdiskutovanější zprávy týdne
Kalendář událostí
ČasUdálost
1:30JP - CPI, y/y
7:30Evolution AB (06/24 Q2)
7:45Boliden AB (06/24 Q2)
8:00Yara International ASA (06/24 Q2)
13:00American Express Co (06/24 Q2)
13:00Schlumberger NV (06/24 Q2)