Hledat v komentářích

Investiční doporučení

Výsledky společností - ČR

Výsledky společností - Svět

IPO, M&A

Týdenní přehledy

 

Horké zprávy 

 07.06.2024
17:31Čtvrteční večerní superdebatu o vztahu národní a evrops...
17:18Na trati v Pardubicích, kde se ve středu pozdě večer sr...
16:42V areálu nejfrekventovanějšího německého letiště ve Fra...
16:20Hospodaření obcí, krajů a dobrovolných svazků obcí skon...
15:45Ukrajinská vláda jedná se zahraničními držiteli dluhopisů o restrukturalizace svého dluhu v objemu 20 miliard USD (451 miliard Kč) a usiluje o jeho částečný odpis. Zákonodárcům to dnes řekl ministr financí Serhij Marčenko. Ukrajina se po ruské invazi z února 2022 dohodla na dvouletém zmrazení plateb ze svých zahraničních dluhopisů. Kyjev si chce udržet přístup na mezinárodní trhy a chce vyjednat novou dohodu do srpna, než skončí doba, ve které země na základě dohody nemusela dluh splácet (ČTK)
15:25Čeští a slovenští rektoři se na společném jednání shodli, že investice do vysokého školství a vědy či výzkumu z veřejných zdrojů by v obou zemích měly dosáhnout průměru vyspělých zemí Organizace pro hospodářskou spolupráci a rozvoj (OECD). Zástupci České konference rektorů (ČKR) a Slovenské rektorské konference (SRK) po společném jednání na Slovensku vyzvali českou i slovenskou vládu, aby vysokým školám zajistily odpovídající zdroje (ČTK)
15:10Pákistánský premiér Šahbáz Šaríf se dnes v Pekingu sešel s čínským prezidentem Si Ťin-pchingem. Informovala o tom agentura Reuters, která připomněla, že se tak stalo krátce předtím, než Pákistán představí rozpočet na další rok a požádá Mezinárodní měnový fond (MMF) o novou pomoc. Číně Pákistán dluží miliardy dolarů (ČTK)
14:36

Fed swaps již plně nezohledňují do cen snížení sazeb před prosincem

(Bloomberg)
14:34

Výnosy US Treasuries se splatností 2-20 let rostou v reakci alespoň o 10 bps intradenně

(Bloomberg)
14:34

USA - Změna pracovních míst mimo zemědělství v květnu meziměsíčně vzrostla o 272'000, čekal se růst o 180 tisíc

(Bloomberg)
14:31

USA - Míra nezaměstnanosti v květnu 4 %, čekalo se 3,9 %

(Bloomberg)
14:17Ekonomika Evropské unie i eurozóny v letošním prvním čtvrtletí vzrostla o 0,3 procenta proti předchozím třem měsícům. Oznámil to dnes evropský statistický úřad Eurostat. Potvrdil tak své údaje z poloviny května. Meziroční růst ekonomiky EU v prvním čtvrtletí nicméně podle dnešní zprávy činil 0,5 procenta, zatímco v květnu jej Eurostat odhadoval na 0,4 procenta (ČTK)
13:55Češi dnes začnou rozhodovat o tom, kdo je příštích pět let bude zastupovat v Evropském parlamentu. Na výběr mají 30 kandidujících stran, hnutí nebo jejich koalic. Největší naději na úspěch mají i podle sázkových kurzů uskupení zastoupená ve Sněmovně. Lidé budou moci hlasovat ve zhruba 14.800 volebních místnostech jen v Česku. Dnes budou otevřeny od 14:00 do 22:00, po noční pauze pak v sobotu od 08:00 do 14:00. Výsledky budou s ohledem na celounijní charakter voleb oznámeny až v neděli před půlnocí, kdy se uzavřou poslední volební místnosti v dalších státech EU (ČTK)
11:54Mír s Ruskem by na nynější linii fronty byl jen pauzou před další válkou, kterou by ruský prezident Vladimir Putin chtěl získat nová území. V projevu před poslanci francouzského parlamentu to řekl ukrajinský prezident Volodymyr Zelenskyj, podle něhož se celá Evropa vinou Ruska ocitla ve válce, kterou Putin nesmí vyhrát (ČTK)
11:33Sjednotit pravidla pro přeshraniční fúze společností a zavést úpravu jejich přeshraničního rozdělení a přemístění sídla má novela, kterou dnes prezident Petr Pavel podepsal. Norma obsahuje celkem tři stovky úprav, kterými budou do českého právního řádu začleněny evropské předpisy. Pro méně složité druhy přeshraničních přeměn společností budou podle novely platit zrychlené postupy. Norma zavádí také ochranu zájmů společníků, kteří budou moci za určitých podmínek ze společnosti vystoupit, věřitelů a zaměstnanců (ČTK)
11:29

ECB: Klíčový ukazatel růstu mezd zrychlil v 1Q na +5,1 % meziročně

(Bloomberg)
10:22Češi dnes začnou rozhodovat o tom, kdo je příštích pět let bude zastupovat v Evropském parlamentu. Na výběr mají 30 kandidujících stran, hnutí nebo jejich koalic. Největší naději na úspěch mají i podle sázkových kurzů uskupení zastoupená ve Sněmovně. Lidé budou moci hlasovat ve zhruba 14.800 volebních místnostech jen v Česku. Dnes budou otevřeny od 14:00 do 22:00, po noční pauze pak v sobotu od 08:00 do 14:00. Výsledky budou s ohledem na celounijní charakter voleb oznámeny až v neděli před půlnocí, kdy se uzavřou poslední volební místnosti v dalších státech EU (ČTK)
10:02Ivo Kaderka, který je od února stíhaný za podvody se st...
8:55V nizozemských volbách do Evropského parlamentu zvítězila koalice Strany práce (PvdA) a Zelené levice (GL), která získala osm mandátů, ukázaly první odhady zveřejněné veřejnoprávní televizní stanici NOS. O jeden mandát méně má krajně pravicová Strana pro svobodu (PVV) Geerta Wilderse (ČTK)
8:35Ruský Rosatom podepsal memorandum o porozumění s čínskou přepravní společnosti ohledně vytvoření podmínek pro celoroční provoz kontejnerových lodí přes arktickou oblast. Informovala o tom agentura Reuters s tím, že ruský prezident Vladimir Putin hovoří o využívání severní mořské cesty mezi Ruskem a Čínou v situaci, kdy Moskva těžiště svých obchodů v souvislosti s invazí na Ukrajinu přesouvá na východ (ČTK)

Přehled zpráv

select


Nejčtenější zprávy týdne

Sledujte nás na sociálních sítích

Facebook X LinkedIn Instagram Youtube

Analýza dne

Výhled pro měny středoevropského regionu dle Reuters: Koruna za půl roku u 24,825 k euru
05.06.2024 10:53
Středoevropské měny se pravděpodobně během druhé poloviny ro...více

    Právě diskutujete

    Nejčtenější zprávy dne

    Nejdiskutovanější zprávy týdne