Hledat v komentářích

Investiční doporučení

Výsledky společností - ČR

Výsledky společností - Svět

IPO, M&A

Týdenní přehledy

 

Horké zprávy 

 07.06.2024
17:31Čtvrteční večerní superdebatu o vztahu národní a evrops...
17:18Na trati v Pardubicích, kde se ve středu pozdě večer sr...
16:26Objem obchodů s akciemi na pražské burze za dnešní den je 0,223 mld. Kč. Průměrný objem obchodů za poslední rok je 0,401 mld. Kč.
16:20Hospodaření obcí, krajů a dobrovolných svazků obcí skon...
15:25Čeští a slovenští rektoři se na společném jednání shodli, že investice do vysokého školství a vědy či výzkumu z veřejných zdrojů by v obou zemích měly dosáhnout průměru vyspělých zemí Organizace pro hospodářskou spolupráci a rozvoj (OECD). Zástupci České konference rektorů (ČKR) a Slovenské rektorské konference (SRK) po společném jednání na Slovensku vyzvali českou i slovenskou vládu, aby vysokým školám zajistily odpovídající zdroje (ČTK)
13:55Češi dnes začnou rozhodovat o tom, kdo je příštích pět let bude zastupovat v Evropském parlamentu. Na výběr mají 30 kandidujících stran, hnutí nebo jejich koalic. Největší naději na úspěch mají i podle sázkových kurzů uskupení zastoupená ve Sněmovně. Lidé budou moci hlasovat ve zhruba 14.800 volebních místnostech jen v Česku. Dnes budou otevřeny od 14:00 do 22:00, po noční pauze pak v sobotu od 08:00 do 14:00. Výsledky budou s ohledem na celounijní charakter voleb oznámeny až v neděli před půlnocí, kdy se uzavřou poslední volební místnosti v dalších státech EU (ČTK)
11:03Společnost Allwyn International, která provozuje loterie v České republice a v dalších zemích, hospodařila v prvním čtvrtletí s upraveným hrubým provozním ziskem (EBITDA) 357,8 milionu eur (8,8 miliardy Kč), což je meziroční nárůst o tři procenta. Čisté tržby se zvýšily o 16 procent na 940,9 milionu eur (ČTK)
10:22Češi dnes začnou rozhodovat o tom, kdo je příštích pět let bude zastupovat v Evropském parlamentu. Na výběr mají 30 kandidujících stran, hnutí nebo jejich koalic. Největší naději na úspěch mají i podle sázkových kurzů uskupení zastoupená ve Sněmovně. Lidé budou moci hlasovat ve zhruba 14.800 volebních místnostech jen v Česku. Dnes budou otevřeny od 14:00 do 22:00, po noční pauze pak v sobotu od 08:00 do 14:00. Výsledky budou s ohledem na celounijní charakter voleb oznámeny až v neděli před půlnocí, kdy se uzavřou poslední volební místnosti v dalších státech EU (ČTK)
10:02Ivo Kaderka, který je od února stíhaný za podvody se st...
8:09Úrokové sazby hypotečních úvěrů se již pátý měsíc prakticky nehýbou. Průměrná nabídková sazba hypotečních úvěrů je na počátku června podle Swiss Life Hypoindexu 5,51 %
8:06Na dani z příjmu právnických osob loni nejvíc zaplatila...
8:00Po noční výluce kvůli odstraňování následků středeční t...
 06.06.2024
17:21Šest miliard korun navíc, které na vzdělávací činnost veřejných vysokých škol žádá pro příští rok ministerstvo školství, je podle České konference rektorů (ČKR) "nepodkročitelné minimum". Pokud by další jednání o státním rozpočtu vedla ke snížení částky, může to ohrozit kvalitu a rozsah vzdělávací činnosti, řekla dnes novinářům předsedkyně ČKR a rektorka Univerzity Karlovy Milena Králíčková (ČTK)
16:26Objem obchodů s akciemi na pražské burze za dnešní den je 0,383 mld. Kč. Průměrný objem obchodů za poslední rok je 0,401 mld. Kč.
16:12Národní imunizační komise (NIKO) doporučila hradit přeočkování proti černému kašli v dospělosti z veřejného zdravotního pojištění. Těhotným by vakcínu pojišťovny hradily při každém těhotenství, dospělým dvakrát - jednou před dosažením 65 let věku a podruhé po něm. ČTK a České televizi to po jednání řekl Matyáš Fošum, ředitel odboru ochrany veřejného zdraví a pověřený hlavní hygienik (ČTK)
15:53Český finanční sektor je odolný, vzrostla v něm ale systémová rizika, která by v případě nepříznivého vývoje měla citelný dopad na kapitálové vybavení bank. Ukázaly to zátěžové testy České národní banky (ČNB), jejichž výsledky dnes představila členka bankovní rady ČNB Karina Kubelková (ČTK)
15:48

Bankovní rada ČNB na dnešním jednání ponechala současné nastavení horní hranice ukazatele LTV beze změny, úvěrové ukazatele DTI a DSTI zůstanou nadále deaktivované. Vycházela z posouzení systémových rizik souvisejících s hypotečním trhem

15:47Bankovní rada ČNB se rozhodla snížit sazbu proticyklické kapitálové rezervy (CCyB) na úroveň 1,25 % s účinností od 1. července 2024 a stanovit sazbu kapitálové rezervy ke krytí systémového rizika (SyRB) na úrovni 0,5 % s účinností od 1. ledna 2025. Cílem je posílit odolnost bankovního sektoru vůči systémovým rizikům spojeným s některými strukturálními rysy české ekonomiky a domácího bankovního sektoru
15:45Polská stavební společnost Budimex podá odvolání k Úřadu pro ochranu hospodářské soutěže (ÚOHS) proti vyřazení z tendru na stavbu úseku D11 z Trutnova na státní hranici s Polskem (ČTK)
14:52Úřad pro ochranu hospodářské soutěže potrestal pokutou 456.000 korun společnost Heineken Česká republika za porušení zákona o významné tržní síle. Firma žádala od dodavatelů faktury, podle nichž jim mohla platit až za 90 dnů místo 30 dnů, jak stanovuje zákon. ÚOHS poprvé za tento postup potrestal výrobce potravin, což mu od roku 2023 umožňuje novela zákona. Dříve mohl postihovat jen obchodní řetězce (ČTK)

Přehled zpráv

select


Nejčtenější zprávy týdne

Sledujte nás na sociálních sítích

Facebook X LinkedIn Instagram Youtube

Analýza dne

Výhled pro měny středoevropského regionu dle Reuters: Koruna za půl roku u 24,825 k euru
05.06.2024 10:53
Středoevropské měny se pravděpodobně během druhé poloviny ro...více

    Právě diskutujete

    Nejčtenější zprávy dne

    Nejdiskutovanější zprávy týdne