Hledat v komentářích

Investiční doporučení

Výsledky společností - ČR

Výsledky společností - Svět

IPO, M&A

Týdenní přehledy

 

Horké zprávy 

 17.07.2024
14:40Francouzská maloobchodní společnost Fnac Darty učinila spolu s investiční firmou Ruby Equity Investment nabídku na koupi předního italského distributora spotřební elektroniky Unieuro, a to zhruba za 249 milionů eur (6,3 miliardy Kč). Spojením by vznikl lídr na trhu prodeje spotřební elektroniky a domácích spotřebičů v jižní a západní Evropě, uvedla dnes agentura Reuters. Ruby je dceřinou společností firmy Vesa Equity Investment, hlavního akcionáře Fnac Darty ovládaného českým miliardářem Danielem Křetínským. (ČTK)
14:07Dva nové jaderné bloky v Dukovanech postaví korejská firma KHNP, rozhodla vláda. Vláda bude také jednat s vítězným KHNP o opci na další až dva reaktory v Temelíně. Nabídka korejské firmy KHNP byla lepší ve všech hodnotících kritériích, uvedl premiér Fiala. Vláda jí dala přednost před francouzskou společností EDF
14:05Aktuálně nabízená cena za jeden blok při výstavbě celkem dvou reaktorů od KHNP je 200 miliard korun, řekl Fiala. Jde o sumu v současných cenách. Nabídka korejské firmy KHNP byla lepší ve všech hodnotících kritériích, uvedl premiér Fiala. Vláda jí dala přednost před francouzskou společností EDF.
14:05Vláda zatím rozhodla o stavbě dvou bloků v Dukovanech, řekl Fiala. Vláda bude také jednat s vítězným KHNP o opci na další až dva reaktory v Temelíně
14:04Dva nové jaderné bloky v Dukovanech postaví korejská firma KHNP, rozhodla vláda. Půjde o nejdražší zakázku novodobého Česka, řekl Fiala
13:50Ústavní soud (ÚS) odmítl stížnost firmy Primagra z konc...
13:20Dva vrtulníky vybavené vaky na vodu, které budou v Bulharsku pomáhat v hašení rozsáhlých lesních požárů, se dnes dopoledne vydaly na cestu. Na sociální síti X to oznámili hasiči. Jeden ze strojů odstartoval z letiště Hořín na Mělnicku, druhý z ruzyňského letiště. V úterý Česko vyslalo do Bulharska pozemní cestou podpůrný tým hasičů. (ČTK)
13:07Systém veřejného zdravotního pojištění směřuje letos k plánovanému deficitu. Podle Svazu zdravotních pojišťoven (SZP), který sdružuje šest menších pojišťoven mimo VZP, tomu odpovídá dosavadní výběr pojistného. V plánech pojišťoven byly náklady 513 miliard korun, příjmy 502 miliard a 11miliardový schodek. Deficit bude dorovnaný z rezerv, což bude problém pro udržitelnost systému v roce 2025, uvedl dnes SZP v tiskové zprávě. (ČTK)
12:46Slovenský národní vlakový dopravce ZSSK chystá tendr na nákup elektricko-bateriových vlaků pro regionální dopravu. Společnost vybídla dodavatele, aby se zapojili do přípravných konzultací, jejíchž cílem je kromě jiného informovat zájemce o postupu obstarávání hybridních vlakových jednotek. České dráhy (ČD) si letos objednaly 15 takovýchto vlaků u výrobce Škoda Group, který v minulosti dodal ZSSK například elektrické jednotky. (ČTK)
12:25Vývoj výrobních cen v zemědělství a potravinářství nedává důvod ke zdražení potravin pro konečné spotřebitele. Také ceny průmyslových výrobců potvrzují uklidnění inflační situace. Shodují se na tom analytici oslovení ČTK. Podle dnešních údajů Českého statistického úřadu (ČSÚ) v červnu výrobní ceny v zemědělství meziročně klesly o 7,5 procenta, v průmyslu vzrostly o procento, u stavebních prací o 2,2 procenta a u tržních služeb pro podniky o 3,5 procenta. (ČTK)
12:14Ceny potravin, které pravidelně sleduje Český statistický úřad (ČSÚ), v červnu oproti květnu většinou rostly. Celkově zdražilo deset ze 13 položek, nejvíce brambory, bílý jogurt a jablka. Tytéž výrobky, za které si Češi v červnu připlatili ve srovnání s květnem, s výjimkou kmínového chleba stály více i oproti letošnímu lednu. ČSÚ o tom informoval na svém webu. Naopak meziročně ceny potravin podle zveřejněných dat spíše klesaly. Více než o pětinu zlevnily vejce, mouka a cukr. Ceny položek, které ČSÚ zjišťuje jednorázově v terénu, nevstupují do výpočtu měsíčních spotřebitelských cen. (ČTK)
12:08Několik řidičů musí každý týden doplatit daň za nadlimitní množství pohonných hmot, cigaret nebo alkoholu, které převážejí přes jižní Moravu do jiných zemí Evropské unie. Pokud zákonem stanovený limit překročí, kromě doplacení daně o zboží také přijdou, upozornila mluvčí jihomoravské celní správy Lada Temňáková v tiskové zprávě. (ČTK)
11:55Meziroční tempo růstu spotřebitelských cen v Evropské unii v červnu zpomalilo na 2,6 procenta z květnových 2,7 procenta. Ve své dnešní zprávě to uvedl evropský statistický úřad Eurostat V Česku inflace zpomalila na 2,2 procenta z 2,8 procenta v květnu. Eurostat používá údaje harmonizované s metodikou výpočtu EU, které se liší od výpočtu Českého statistického úřadu (ČSÚ). (ČTK)
11:47Reorganizace ostravské společnosti Vítkovické slévárny, která je od listopadu v úpadku, pokročila do finální fáze, což je prodej výrobní divize investorovi. Nejvyšší nabídku podala, a novým majitelem firmy se tak má stát ostravská firma Calves Group. ČTK to dnes řekla mediální zástupkyně firmy Jana Dronská. Finální reorganizační plán musí schválit věřitelé a soud (ČTK)
11:23Ministři práce a sociálních věcí a zemědělství Marian Jurečka a Marek Výborný (oba KDU-ČSL) nečekají, že by dnes vláda schválila státní energetickou koncepci a dva související klimatické dokumenty. Řekli to při příchodu na jednání kabinetu. Podle nich sice debata o návrzích začne, je ale třeba ještě vyjasnit jejich dopady. Na odhady, jak se plány vlády v oblasti energií finančně projeví pro domácnosti, je ještě brzy, míní oba ministři. (ČTK)
10:17Ceny průmyslových výrobců v Česku v červnu stejně jako o měsíc dřív meziročně vzrostly o procento. V zemědělství se výrobní ceny snížily čtrnáctý měsíc po sobě, v červnu zpomalily pokles na 7,5 procenta. Ceny tržních služeb pro podniky byly meziročně vyšší o 3,5 procenta, u stavebních prací se podle odhadů zvýšily o 2,2 procenta. Informace dnes na webu zveřejnil Český statistický úřad (ČSÚ). Ceny výrobců naznačují budoucí vývoj cen pro spotřebitele. (ČTK)
10:00Španělský fond Criteria má zájem spojit se s českou společností Škoda Transportation v nabídce na španělského výrobce vlaků Talgo. Uvedl to dnes list Cinco Días, který se odvolává na zdroje blízké nabídce Škody. Dalším partnerem by podle listu mohla být i španělská soukromá zbrojní společnost Escribano. (ČTK)
9:01

Česko: Výrobní ceny v průmyslu v červenci (PPI) -0,3 % meziměsíčně, 1,0 %  meziročně při očekávání -0,2 % a +1,1 %

(Bloomberg)
8:18

Objem obchodů s bitcoinem se v první polovině roku zvýšil ve srovnání se stejným obdobím loni o 53,5 %, uvádí kryptoměnová burza Binance. Tržní kapitalizace bitcoinu se v prvních šesti měsících roku zvýšila o 102,5 procenta a v současnosti se drží na přibližně 1,25 bilionu amerických dolarů (29 bilionů Kč)

(ČTK)
8:00Vláda se dnes vrátí ke strategiím rozvoje energetiky a ...

Přehled zpráv

select
Dva nové bloky v Dukovanech postaví KHNP za současných 200 miliard korun za jeden, rozhodla vláda. Bude jednat také o Temelíně
17.07.2024 14:12, aktualizováno: 17.7. 14:26
Nové jaderné bloky v Dukovanech postaví korejská společnost KHNP. Zatí...
Potraviny v Česku zlevňují nejrychleji v EU
17.07.2024 11:55
Česko se v červnu zařadilo mezi země s podprůměrnou inflací v Evropsk...
Míra inflace v EU v červnu zpomalila na 2,6 procenta, v Česku na 2,2 procenta
17.07.2024 11:53
Meziroční tempo růstu spotřebitelských cen v Evropské unii v červnu zp...
Akcie Adidas rostou o 5 % po zvýšení výhledu na rok 2024
17.07.2024 11:35
Akcie společnosti Adidas ve středu vzrostly o 4 % poté, co společnost ...
Evropský účetní dvůr: Cíle EU v oblasti ekologického vodíku nejsou realistické
17.07.2024 10:20
Cíle Evropské unie v oblasti výroby a dovozu zeleného vodíkového paliv...
Komentář: Ceny výrobců nepřekvapily, inflace bude dále klesat pod 2 %
17.07.2024 10:15
Tuzemské výrobní ceny v červnu výrazněji nepřekvapily. V meziročním sr...
Trump řekl, že by si Tchaj-wan měl obranu platit sám, akcie TSMC oslabily
17.07.2024 10:07
Tchaj-wan by měl Spojeným státům platit za obranu, protože jim nic ned...
Ceny v průmyslu v červnu opět vzrostly o procento, v zemědělství zpomalil pokles
17.07.2024 9:55
Ceny průmyslových výrobců v Česku v červnu stejně jako o měsíc dřív me...
Rozbřesk: Letní výprodej koruny: úrokový diferenciál znovu v akci. T. Holub vidí prostor pro zvolnění tempa poklesu sazeb na 25bps
17.07.2024 9:07
Českou korunu nezastihl začátek léta v dobré kondici – jen za poslední...
Proč akcie nereagují na neustále se oddalující snižování sazeb?
16.07.2024 17:41
Americký akciový trh si letos připisuje necelých 20 %. Na počátku roku...

12.07.2024 14:07, aktualizováno: 15.7. 9:14

Nejčtenější zprávy týdne

Sledujte nás na sociálních sítích

Facebook X LinkedIn Instagram Youtube

Právě diskutujete

Nejčtenější zprávy dne

Nejdiskutovanější zprávy týdne

Analýzy online