Hledat v komentářích
Investiční doporučení
Výsledky společností - ČR
Výsledky společností - Svět
IPO, M&A
Týdenní přehledy
 

Detail - články  
Japonská centrální banka nebude zatím zvyšovat sazby, obchodníci začínají ustupovat od sázek na holubičí Fed a futures jsou v zeleném

Japonská centrální banka nebude zatím zvyšovat sazby, obchodníci začínají ustupovat od sázek na holubičí Fed a futures jsou v zeleném

07.08.2024 8:54
Autor: Redakce, Patria.cz

ČEZ zítra před otevřením trhu zveřejní své výsledky za 2Q24. Viceguvernér Bank of Japan řekl, že nezvýší úrokové sazby, pokud budou trhy nestabilní. Velcí investoři nakupovali v pondělí ve výprodejích. Obchodníci začínají ustupovat od holubičích sázek na sazby Fedu. USA se chystají rozšířit svou konfrontaci s Čínou na poli technologií a futures jsou dnes v zeleném.

Futures na evropské akciové indexy: Euro Stoxx 50 +0,9 %, FTSE 100 +1,0 % a DAX +0,6 %.

ČEZ zítra před otevřením trhu zveřejní své výsledky za 2Q24. Patria očekává výnosy ve výši 78,3 mld. , EBITDA ve výši 24,2 mld. a čistý zisk 5,8 mld. .

Generální ředitel Monety Spurný uvedl, že je otázkou, zda banky budou schopny v příštích letech pokrýt odhadované náklady na zelenou transformaci v ČR ve výši 1 - 3,5 bilionu korun, jak odhaduje SFŽP ČR.

Asijské akcie posílily poté, co viceguvernér Bank of Japan řekl, že nezvýší úrokové sazby, pokud budou trhy nestabilní, což utěšilo investory znepokojené nedávným nárůstem jenu. Komentáře nabídly tolik potřebné ujištění v době, kdy mnozí zůstávají znepokojeni kvůli obchodování s jenem.

Mezitím, v zákulisí pondělního výprodeje, hráči s velkými penězi dělali něco, co je obvykle vyhrazeno pro drobné investory – nakupovali ve slevách. Hedgeové fondy, které uzavírají býčí i medvědí akciové sázky, skupovaly jednotlivé americké akcie nejrychlejším tempem od března. Ale když jsou akcie připravené na oživení, americkým státním dluhopisům hrozí další výprodej, protože obchodníci začínají ustupovat od holubičích sázek. Generální ředitel Goldman Sachs David Solomon předpověděl, že se Fed nepřikloní k mimořádným opatřením, protože vidí, že americká ekonomika se recesi vyhne.

Ropa se stabilizovala, když investoři čekali na odvetný úder Íránu na Izrael. Brent se obchoduje nad 76 dolary za barel poté, co v úterý uzavřela mírně výše. Obchodníci nadále sledují Blízký východ, kde Írán čelí dilematu, jak zasadit smysluplnou ránu Izraeli, aniž by vyvolal válku. Zdá se, že tato výzva oddaluje útok, o kterém se před několika dny všeobecně myslelo, že přijde. Írán řekl, že chce potrestat Izrael za atentát na přední představitele Hamasu v Teheránu z minulého týdne, ale ne do té míry, aby rozpoutal válku v celém regionu. Zdůrazňuje potřebu obnovit „odstrašení“ svého úhlavního nepřítele, který ani nepotvrdil, ani nevyvrátil odpovědnost za smrt Ismaila Haniyeha.

USA se chystají rozšířit svou konfrontaci s Čínou na poli technologií, a to v rychle se rozvíjející oblasti autonomních vozidel a vozidel připojených k internetu. Představitelé Bidenovy administrativy plánují již tento měsíc navrhnout limity na americký prodej softwaru pro čínská vozidla, podle lidí obeznámených s touto záležitostí. Tento krok by zahrnoval i omezení na používání a testování čínské technologie pro autonomní vozidla, uvedli tito lidé. Mnoho dnešních automobilů (benzinových i elektrických) je vybaveno zařízeními, která je připojují k internetu, což z nich činí potenciální cíle pro hackery.

Realitní magnát Tord Kolstad opustil před dvěma lety Norsko, aby unikl vyšším daním z bohatství ve své vlasti. Ale nebezpečí ho pronásleduje i na jihu. Švýcarsko, nový domov Kolstada, vášnivě debatuje o dědických daních pro superbohaté. Návrh vzít si polovinu veškerého předaného majetku nad 50 milionů franků vyvolal veřejné varování multimilionářů a miliardářů, že půjdou jinam. Podobné debaty se odehrávají po celém světě, zatímco vlády zvažují, jak vymáčknout z nejbohatších více peněz, aby jim pomohly vypořádat se s obrovskými deficity a financovat veřejné služby. Podle švýcarského systému přímé demokracie projde návrh celostátním hlasováním, které se očekává přibližně za dva roky.

 

Čtěte více:

Výhled analytika: Co čekat od výsledků ČEZ za 2Q24?
07.08.2024 16:40
Energetika ČEZ (Akumulovat, cílová cena 931 Kč), stěžějní titul hlavní...
Goldman Sachs: Nákup S&P 500 po 5% poklesu je obvykle ziskový
06.08.2024 13:41
Podle analýzy čtyřicetileté historie analytiky Goldman Sachs se nákup ...
Nejde o názorovou vrtkavost trhů, ale dlouhodobější fundament
06.08.2024 17:55
Z pohledu posledního desetiletí mohou být reálné sazby v USA nyní hod...
Po drtivém začátku týdne se Wall Street zvedá a zájem o bezpečí chladne
06.08.2024 17:00
Dnešní den nedodal žádné zásadní zprávy. Makrodata z Evropy vyšla smíš...

Váš názor
Na tomto místě můžete zahájit diskusi. Zatím nebyl zadán žádný názor. Do diskuse mohou přispívat pouze přihlášení uživatelé (Přihlásit). Pokud nemáte účet, na který byste se mohli přihlásit, registrujte se zde.
Aktuální komentáře
14.08.2024
17:20Nezaměstnanost a recese – tentokrát jedno velké „tentokrát jinak“?
17:09Zbrojovka Rheinmetall koupí americkou Loc za 950 milionů USD
14:47Předpověď byla správná, americká inflace bez překvapení. Co si z toho odnést pro trhy a kroky Fedu?
12:24Průmyslová výroba v EU zůstala v červnu beze změny, v eurozóně klesla
12:22Morgan Stanley sází na těchto 10 defenzivních akcií  
11:23Žaloba, kterou Disney nechce platit: Žádá zamítnutí za neúmyslné zabití, odkazuje na podepsané podmínky předplatného
11:23Ekonomika EU i eurozóny ve druhém čtvrtletí vzrostla o 0,3 procenta
10:44Výrobce cukrovinek Mars chce ovládnout značky Pringles nebo Ceez-It. Firmu Kellanova kupuje za 36 miliard dolarů
9:28Zisk největší švýcarské banky UBS ve druhém čtvrtletí překonal očekávání
9:00Rozbřesk: Americká inflace tentokrát bez překvapení? Možná…
8:56Akcie v Evropě v úvodu porostou, trhy vyhlížejí klíčové číslo týdne v podobě americké inflace  
6:05Goolsbee: Nominální sazby byly nastaveny zhruba před rokem a od té doby se situace znatelně změnila
13.08.2024
22:01Americké indexy dnes silně posilovaly po zveřejnění inflačních dat  
17:26Korekce 2024 a tržní rovnováhy z posledních 25 let
16:18Rožnov pod Radhoštěm pomáhá Evropě konkurovat v globální válce čipů  
15:54Starbucks jmenoval nového CEO a akcie vystřelily o 21%
15:51První známky ochlazení inflace v USA dávají trhům naději. Hlavní čísla vyjdou zítra. Po výměně vedení Starbucks připisuje přes 20 pct  
14:38Luxusní sektor jako nová sázka kontrariánů?
12:36Průzkum BofA ukazuje, že optimismus ohledně Big Techu a měkkého přistání zůstává neotřesený
11:47ZEW: Hospodářské vyhlídky Německa se hroutí. Pozorujeme nejvýraznější pokles ekonomických očekávání za poslední dva roky

Související komentáře
Nejčtenější zprávy dne
Nejčtenější zprávy týdne
Nejdiskutovanější zprávy týdne
Kalendář událostí
ČasUdálost
11:00EMU - HDP, q/q
14:30USA - CPI, y/y