Hledat v komentářích
Investiční doporučení
Výsledky společností - ČR
Výsledky společností - Svět
IPO, M&A
Týdenní přehledy
 

Detail - články

Novinky z Patria Finance: Zvýhodnění investic do DIPu a rozšíření Pravidelných investic

14.06.2024 14:32
Autor: Redakce, Patria.cz

Patria Finance zásadně rozšířila nabídku ETF v produktu Pravidelné investice, který je i jednoznačně nejvyhledávanějším způsobem investování na stáří v Dlouhodobém investičním produktu, a zároveň významně snížila poplatky spojené právě s investicemi v Dlouhodobém investičním produktu. Nejbližší příležitost, kdy mohou klienti a investoři nové podmínky plnou měrou zúročit, je za dveřmi – nejbližší zainvestování proběhne v pondělí a prostředky a investice pro něj je tak třeba mít nastaveny do pátku tohoto týdne včetně. Detaily popisuje Libor Svoboda, Head of Online Sales v Patria Finance, v připojeném krátkém videu.

 

Mnohem širší nabídka ETF v Pravidelných investicích

Patria Finance zásadně rozšířila nabídku burzovně obchodovaných fondů, tedy těch již dobře známých ETF, do kterých lze v Patrii v rámci produktu Pravidelné investice investovat pravidelně a s využitím frakčního obchodování již od 500 korun nebo 20 EUR měsíčně. ETF v tomto režimu Patria Finance poplatkově zvýhodňuje - vstupní poplatek činí 0,8 % z investované částky.

Nabídku dosavadních 14 nejvyhledávanějších ETF rozšířila Patria Finance na aktuálně 50 ETF. „Z původních 14 ETF byla 2 v amerických dolarech, valná většina v EUR. Nyní mohou naši klienti investovat do řádově padesáti různých ETFek, poměr mezi eury a dolary se přibližně vyrovnal. Nejvyhledávanějšími jsou investice skrze ETF do amerických akciových indexů S&P 500, Nasdaq 100 a globálního benchmarku MSCI World,“ konstatuje Libor Svoboda s tím, že aktuálně nabídka narostla na 44 ETF sledujících různě zaměřené akciové indexy a příznivci dluhopisů si mohou vybrat ze 6 ETF dluhopisových. Všechna ETF v nabídce pravidelných investic spravují společnosti BlackRock a Amundi, patřící mezi největší světové investiční společnosti.

Dlouhodobý investiční produkt s polovičními poplatky

Patria Finance se také rozhodla zásadně zvýhodnit charakterem velmi dlouhodobé investování v Dlouhodobém investičním produktu (DIP) oproti běžnému investování. Nově je jakákoli investice do DIPu – ať v rámci Pravidelných investic nebo v jakékoli jiné podobě - zvýhodněna na poplatku za nákup o 50 %.

„Prakticky to tedy znamená, že kdo skrze Pravidelné investice investuje 1000 měsíčně v rámci DIPu, dosud měl už tak výhodný poplatek 0,8 %, tedy 8 z tisícovky investice. Nově jsme tento poplatek snížili a takto snížen i zůstane, na polovinu, tedy 0,4 %, tedy 4 z tisícovky,“ konstatuje Libor Svoboda s tím, že v Patrii tímto krokem chceme jednoznačně podpořit a ocenit dlouhodobé investování.

Širší nabídka ETF u Pravidelných investic platí i s výhodou DIPu

Jak vyplývá již z konstatování výše, u Pravidelných investic mohou investoři využít už tak zvýhodněné podmínky co do nákupních poplatků, nově v DIPu krácených na polovinu, tedy na 0,4 %. Rozšíření Pravidelných investic o nová ETF je také plně využitelné bez jakýchkoli omezení v DIPu.

Jak s Patrií začít investovat a otevřít si DIP?

Otevřít obchodní účet u Patria Finance a v rámci něj následně Pravidelné investice a DIP lze plně online v řádu minut. „Vše si jednoduše zřídíte online, například na stránkách Patria.cz nahoře nebo přímo na finance.patria.cz najdete Otevřít účet a následně ideálně s využítím BankID účet založíte za dvě minuty,“ říká Libor Svoboda. „Stejně jednoduše si po vyplnění investičního dotazníku v obchodní aplikaci aktivujete DIP, pošlete si do něj peníze a pak jen vyberete, do čeho chcete investovat a jestli jednorázově nebo pravidelně,“ dodává.

Upozornění pro investory: Výše uvedené sdělení není investičním poradenstvím ani investičním doporučením, nezohledňuje znalosti, zkušenosti v oblasti investování do investičních nástrojů ani finanční situaci investora, jeho cíle či postoj k riziku. Toto sdělení není nabídkou podle § 1732 zákona č. 89/2012 Sb., občanského zákoníku, ve znění pozdějších předpisů (dále jen „občanský zákoník“) ani veřejnou nabídkou podle § 1780 občanského zákoníku. Hodnota, cena či příjem z investičních nástrojů se může měnit anebo být ovlivněna pohybem směnných kurzů. V důsledku těchto změn může být hodnota investice do investičních nástrojů znehodnocena. Návratnost investice není vždy jistá, každá investice obnáší riziko. Vysoký výnos představuje vyšší riziko, nízký výnos není vždy zárukou nižšího rizika. Úspěšné investice v minulosti neindikují ani nezaručují příznivé výsledky do budoucna.

 

 
 
 
 
 
 
 

Čtěte více:

Dlouhodobý investiční produkt (DIP): Čím je zajímavý a jak si jej snadno otevřít v Patria Finance?
15.04.2024 9:11
Od úvodu roku 2024 mohou čeští investoři a investorky využít novou mož...

Váš názor
  •  
    21.06.2024 16:58

    Tak to je určitě dobrá zpráva. Kéž by došlo i na snížení poplatku za konverzi měny (teď je to vlastně "největší" poplatek).
    Berounskej
Aktuální komentáře
30.06.2024
8:18Víkendář: Za půl roku se začne na akciích rotovat
29.06.2024
16:31Altman: V určitém časovém bodu, který nemusí být vzdálený několik desetiletí, se trhy probudí a fiskální situace se jim nebude líbit
8:13Víkendář: Příliš mnoho kreativity nyní při investicích škodí
28.06.2024
17:23Pokračující obliba pasivity a fáze peněz na chodnících
16:47Podpora pro akcie na konci týdne přišla ze strany makrodat  
16:43J&T Global Finance XV., s.r.o., zveřejňuje Výroční zprávu za rok 2023
16:34J&T Global Finance XIII., s.r.o., zveřejňuje Výroční zprávu za rok 2023
16:32J&T Global Finance X., s.r.o., zveřejňuje Výroční zprávu za rok 2023
16:31J&T Global Finance XI., s.r.o., zveřejňuje Výroční zprávu za rok 2023
15:45Hubbard: Právo na příležitost, ovšem ne právo na výsledek
15:35Rohlik Group získal čtyři miliardy Kč na rozšíření v dalších evropských zemích
14:07Než otevře Wall Street: Trump Media, Infinera  
13:46Perly týdne: Potenciál umělé inteligence je reálný, ale akcie jej přeceňují
12:13Francie pod tlakem před volbami, jiným trhům se však daří  
12:10Kellnerová: Po smrti muže jsem se s PPF seznamovala, loni jsem byla rozhodnější
11:27Komentář analytika: Akcie Nike po sníženém výhledu dostávají další ránu  
11:06Nezaměstnanost v Německu zůstala na 5,8 procenta, ale lidí bez práce přibylo
10:35Výrobce bezpilotních letounů Primoco dodá do Asie dva stroje za 62 milionů korun
10:28Prezidentská debata vyvolala úvahy o konci Bidenovy kandidatury, Trump odmítl jasně slíbit uznání výsledků voleb
10:01Společnost eMan hlásí za 2023 rekordní zisk a posílení pozice na trhu

Související komentáře
Nejčtenější zprávy dne
Nejčtenější zprávy týdne
Nejdiskutovanější zprávy týdne
Kalendář událostí
ČasUdálost
3:30Čína - PMI v průmyslu