Hledat v komentářích
Investiční doporučení
Výsledky společností - ČR
Výsledky společností - Svět
IPO, M&A
Týdenní přehledy
 

Detail - články
Hušák by prý mohl přijít o mzdy z předchozích let, Cupka poslal do Sazky policii

Hušák by prý mohl přijít o mzdy z předchozích let, Cupka poslal do Sazky policii

09.06.2011 9:43
Autor: ČTK

Bývalý šéf Sazky Aleš Hušák by mohl přijít nejen o odchodné, ale za určitých okolností také o mzdy z předchozích let. ČTK to včera řekl Jan Procházka z advokátní kanceláře Ambruz & Dark. Důvodem by mohl být souběh funkce člena statutárního orgánu s pracovním poměrem na pozici generálního ředitele.

"Souběh funkcí totiž má podle řady rozhodnutí Nejvyššího soudu za následek neexistenci pracovní poměru. Insolvenční správce by tak za určitých okolností mohl žádat po Hušákovi i vrácení veškerých mzdových a dalších plnění poskytnutých v uplynulých třech letech v souvislosti s neexistujícím pracovním poměrem," uvedl Procházka. Hušákův mluvčí Jan Tuna ČTK řekl, že vše bylo ošetřeno standardně podle zákona a jako u jiných společností.

Souběh funkcí není možný podle rozhodnutí Nejvyššího správního soudu z prosince 2010. Podle soudu nelze působit ve společnosti jako statutární orgán a tytéž činnosti vykonávat na základě pracovního poměru. Mnoho českých firem ale tímto způsobem funguje.

V budově Sazky včera zasahovali policisté. Přivolal je insolvenční správce firmy Josef Cupka kvůli podezření, že z budovy jsou stěhovány věci, které patří Sazce. Podle Hušáka šlo o jeho soukromé věci.

"Vzhledem k tomu, že měl insolvenční správce Sazky Cupka důvodné podezření, že je nakládáno s hodnotnými předměty, které jsou součástí majetkové podstaty Sazky, učinil veškeré kroky k zajištění ochrany majetku společnosti a povolal proto do sídla firmy i Policii ČR," uvedla Cupkova mluvčí Lenka Tichá.

Hušák tvrdí, že šlo výlučně o věci v jeho osobním vlastnictví. "Po dohodě s Cupkou včera zaměstnanci dceřiné společnosti Sazky měli odstěhovat moje soukromé věci z mé kanceláře ve společnosti. U všeho byl pověřený pracovník odboru správy majetku Sazky, který potvrdil, že jde o věci v mém osobním vlastnictví. Je jasné, že vše je součástí sílící diskreditační kampaně proti mé osobě," sdělil Hušák.

Hušák ale podle Tiché zásadně porušil dohodu, podle níž jeho soukromé předměty, které si bude chtít z budovy odnést, budou nejprve zaprotokolovány. Místo toho se bez vědomí správce či jiného člena jeho týmu pokusil z budovy společnosti odvézt více než stovku uměleckých děl a dalších věcí. Zaměstnanci Sazky, kteří byli údajně pověřeni Hušákem, aby věci z budovy odvezli, nebyli schopni jakkoliv prokázat, že jde o jeho soukromý majetek.

Cupka v úterý odvolal Hušáka z funkce generálního ředitele Sazky. Hušák, který nadále zůstává předsedou představenstva, nedostane prý ani žádné odstupné. Podle Hospodářských novin měl v případě odchodu z loterijní firmy dostat odstupné v řádech desítek milionů korun.

Sazka je v konkurzu od minulého pondělí. Do insolvence a do konkurzu se dostala kvůli problémům se splácením výstavby pražské haly O2 arena. Jejími akcionáři jsou občanská sdružení působící v tělovýchově a sportu.


Váš názor
  • Jádro pudla ...
    09.06.2011 9:50

    Jádro pudla je v " tytéž činnosti " .
    /eye/
    • Hušák si to pohlídal
      09.06.2011 10:48

      Jsem si jist, že to měl Aleš pohlídané.... z jedné funkce kradl a krachoval a z druhé to jen dohlížel a jistil..... Takže nejde o souběh "týchž činností"... Měl to jasně oddělené !!! :o)
      TOM
Aktuální komentáře
27.07.2024
8:05Víkendář: AI může měnit svět, ale ziskovost některých firem ne
26.07.2024
22:00Optimistický závěr týdne  
17:33Fungovalo to dobře a pak najednou vůbec
16:54Akcie se zvedají, ale namísto návratu technologií probíhá rotace do tradiční ekonomiky  
15:59EU oficiálně zahájila řízení se sedmi členskými státy kvůli vysokým deficitům
15:47Rozkol mezi top techy a zbytkem trhu nebyl stabilní. Probíhá hledání nové rovnováhy, soudí exmanažerka Goldman Sachs
13:58Perly týdne: Korekce ano, medvědí trh ne
12:25Jakub Blaha: Automobilky mají za sebou katastrofický týden  
11:50Sabotáže ve Francii na prahu olympijských her: Koordinované žhářské útoky zasáhly železnici
11:46Jak se postavit k technologiím při nynějších korekcích na trhu? Neutíkala bych plošně od velkých i vybírala mezi menšími, říká Rebecca Patterson
11:43Mercedes po poklesu potávky po elektromobilů a slabých prodejích v Číně snižuje výhled
10:46Evropa zvedá hlavu, poté co se to Wall Street nepodařilo  
9:25Rozbřesk: Americká ekonomika odmítá zahájit přistávací manévr
8:51Evropské indexy zahájí smíšeně, Mercedes snížil odhad ziskové marže  
6:24Investiční nápady na akciové i sektorové sázky podle portfolio manažera
25.07.2024
17:54Ekonomům predikce recesí moc nejdou. Co k ní nyní říkají trhy vládních a korporátních dluhopisů?
17:06Evropa v červeném, Amerika bojuje za zlepšení. Data tlumí dopad výsledků  
16:11IBM se vzepřela výprodeji technologií a po výsledcích roste  
15:31Tomáš Vlk: Ekonomika USA rostla v 2Q překvapivě rychle díky spotřebitelům  
15:12Tempo růstu americké ekonomiky ve druhém čtvrtletí zrychlilo na 2,8 procenta

Související komentáře
Nejčtenější zprávy dne
Nejčtenější zprávy týdne
Nejdiskutovanější zprávy týdne
Kalendář událostí
Nebyla nalezena žádná data