Hledání v monitoringu
Kategorie monitoringu
 

Monitoring médií
27.07.2024
Ekonomika
PRAHA Výstavba prvního úseku vysokorychlostních železničních tratí (VRT) mezi Brnem a Přerovem by měla začít v příštím roce. Práce na úseku mezi Brnem a Břeclaví začnou v roce 2026, úsek Moravská brána pak nejpozději v roce 2028.
Finanční správa Finanční správa v minulém roce vymohla daňové nedoplatky za 16,7 miliardy korun. Ve srovnání s předchozím rokem to představuje nárůst o 22,7 procenta, částka byla nejvyšší v posledních pěti letech.
Už jednou neprošla do konsolidačního balíčku. Potom přišel zdánlivý obrat u lidovců, kteří ji dosud bránili. Jenže ti pak zase vzali zpátečku a podpořil je i premiér.
26.07.2024
Finanční trhy
Centrální banka pouze schvaluje emisní podmínky firemních bondů, jejich důvěryhodnost si však musí vyhodnotit investoři sami I PRAHA Trh dluhopisů, které v Česku vydávají soukromé podniky, dostává velké rány.
Brno dojednalo s Prahou, že si nebudou konkurovat s novými sportovišti. Závodní kanál na Svratce tak ke zlosti vodáků nebude. BRNO Roky vrcholní brněnští politici slibovali, že na řece Svratce v Jundrově vyroste kanál pro vodní slalom, v němž si mladé naděje sportu, z něhož Češi pravidelně vozí olympijské medaile, měly vyzkoušet proplouvání peřejemi.
Zvládl spuštění jaderného tendru, přilákat investice do výroby čipů, prosadit zákon o modernizaci energetiky a také pomohl Česku rychle najít náhradu za ruský plyn.
26.07.2024
Firmy
PREMIÉR PETR FIALA V ROZHOVORU říká: Munice pro Ukrajinu je třeba víc, dodávky ještě posílíme PRAHA Česko jedná s dvacítkou spolupracujících zemí o dalších dodávkách munice pro Ukrajinu.
Zemědělci doposud v regionu sklidili obilí ze zhruba dvou třetin osetých polí a do závěrečné fáze postoupila sklizeň řepky, která je hotová na více než devíti desetinách polí.
Slavné automobily z minulého století, unikátní karoserie od místní firmy Sodomka, šlapací autíčka pro děti, ale také průřez vývojem dětských kočárků.
27.07.2024
Průmysl
Na olympiádu lze zajet na skok, stále je široká nabídka letů, autobusů a dá se jet i autem či vlakem. Prodraží se hlavně bydlení PRAHA Do víru olympijského dění se dá vyrazit i na poslední chvíli.
Historická událost v dějinách Hradce Králové je tu. O víkendu se díky koncertům Eda Sheerana zdvojnásobí počet obyvatel města. HRADEC KRÁLOVÉ Největší kulturní i dopravní událost v historii Hradce Králové je tu.
Francie se včera, v den zahájení olympijských her, potýkala s masivním koordinovaným útokem paralyzujícím dopravu. Několik pařížských nádraží, ale také další železniční uzly na páteřních vysokorychlostních tratích v noci čelily cíleným žhářským útokům, oznámil francouzský železniční dopravce SNCF.
27.07.2024
Politika
Nejeden politolog či politik z toho měl obavy. A maďarský premiér Viktor Orbán nezklamal: hned poté, co se Maďarsko ujalo předsednictví EU, vyrazil do Kyjeva, Moskvy, Pekingu i za Donaldem Trumpem.
Ani včerejší zahájení olympiády v Paříži nedokáže zakrýt fakt, že Francie vlastně nemá měsíc po volbách novou vládu, ba netuší ani, kdo bude příští premiér.
Při pohledu na kandidátky pro krajské volby těžko hledat lepší důkaz dominantního postavení ODS v rámci koalice Spolu. Početně je občanských demokratů na listinách až několikanásobně víc než lidovců či kandidátů z TOP 09.
27.07.2024
Technologie
České velvyslanectví varuje před sňatkovými podvodníky u moře * Ti cílí buď na osamělé ženy, nebo matky samoživitelky PRAHA/KÁHIRA Egypt – země pyramid a sňatkových podvodníků? Podle českého velvyslanectví v Káhiře to tak může být.
Internetové vysílání ČT bude jen pro přihlášené koncesionáře, Václav Moravec nekončí, ujišťuje šéf televize. Začněme zprávou ze čtvrtka, a sice, že pořad Nory Fridrichové 168 hodin po prázdninách končí.
OOdchod do důchodu nebývá jednoduchý, administrativně jde ale ulehčit aplikací České správy sociálního zabezpečení. Lidé si totiž mohou o penzi požádat i přes internet.

O monitoringu médií

Anopress_Newton_monitoring 

 

Patria.cz vám ve spolupráci s databází Anopress společnosti Newton Media přináší vedle vlastního exkluzívního obsahu také každodenní přehled o ekonomických a investičních tématech v dalších tuzemských médiích. Jak na to?

Využijte HLEDÁNÍ V MONITORINGU vlevo a zadejte klíčové slovo, které vás v českém tisku a médiích zajímá, nebo zvolte příslušnou kategorii (Finanční trhy, Technologie, Ekonomika atd.). Databáze Anopress našeho partnera Newton Media obsahuje obsahuje hlavní deníky a časopisy, mezi které patří MF Dnes, Právo, Lidové noviny, Deník N, Respekt a další. Monitoring pokrývá také audiovizuální média, tedy televize a rozhlas. Vyhledat lze články staré až 1 týden.

V rámci Monitoringu médií získáte plné znění vyhledaných článků z dalších médií, než je Patria.cz. Podmínkou je registrace nejméně do volně přístupné verze www.patria.cz ZDE.

V rámci placených služeb Patria.cz si pak můžete nechat denně zasílat monitoring vybraný dle vámi zvolených až tří klíčových slov e-mailem. Jak na to? Naleznete ZDE.

Vyhledávání v Monitoringu médií funguje jako "fulltextové vyhledávání". Hledané slovo nebo slova zadejte napsáním klíčových slov(a) stiskem tlačítka Hledej. Po odeslání dotazu se Vám zobrazí stránka se seznamem nalezených článků obsahujících klíčová slova. Při hledání máte možnost omezit vyhledávání na názvy článků nebo jen na samotný obsah.

Jak vyhledávat:
Velké a malé znaky nejsou rozlišovány.
Můžete zadat celé slovo nebo jen jeho část.
Hledání zachovává českou diakritiku.
Můžete používat logické operátory "AND" a "OR".