Hledat v komentářích

Investiční doporučení

Výsledky společností - ČR

Výsledky společností - Svět

IPO, M&A

Týdenní přehledy

 

Horké zprávy 

 24.05.2024
16:17

UPDATE Šéf Bundesbanky Nagel: ECB pravděpodobně bude muset počkat na další tah do září [po očekávaném snížení sazeb v červnu]

(Bloomberg)
16:00

USA - Index spotř. důvěry Mich. university v květnu na úrovni 69,1 b., čekalo se 67,7 b.

(Bloomberg)
15:32

Mezinárodní soudní dvůr nařizuje Izraeli ukončit vojenské operace v Rafahu

(Bloomberg)
15:01Americkým značkám rychlého občerstvení, včetně McDonald's a KFC, se teď v Asii, na Blízkém východě a v některých částech Evropy obtížněji podniká. Příčinou jsou výzvy k bojkotu těchto značek v době konfliktu v Gaze kvůli domnělým vazbám na Izrael, uvedla agentura Bloomberg (ČTK)
14:32

USA - Objednávky zboží dlouh. spotřeby v dubnu meziměsíčně vzrostly o 0,7 %, čekal se pokles o 0,8 %

(Bloomberg)
14:18Čínští výrobci elektromobilů dál razantně pronikají na evropský trh, a to navzdory hrozbě vysokých cel, o kterých u dovozu těchto aut z Číny uvažuje Evropská unie. Napsal to dnes web televize CNBC. Snahou čínských výrobců je podle něj získat na evropském trhu náskok a také zastavit nástup elektromobilů od americké společnosti Tesla (ČTK)
12:58Dohoda o globální minimální dani pro nadnárodní společnosti nebude dokončena do června, jak se původně plánovalo. Před dnešním zasedáním ministrů financí skupiny ekonomicky vyspělých zemí G7 to řekl italský ministr hospodářství Giancarlo Gioretti, který jednání předsedá. Důvodem podle něj je, že Spojené státy, Indie a Čína mají proti podmínkám dohody výhrady (ČTK)
10:25

CEO Charles Schwab Walt Bettinger uvedl, že inflace je nejnaléhavějším problémem mezi 35 miliony klientů této makléřské firmy. „Právě jsme dnes zveřejnili jednu z našich pravidelných studií o sentimentu klientů a inflace se nyní mezi investory stala problémem číslo 1,“ řekl Bettinger. "Jejich pozici z prvního čtvrtletí, kdy byli trochu na býčí straně, se posunula na místo, kde jsou nyní trochu na medvědí straně." (CNBC)

9:16

Limit pro platby domácností ve Velké Británii za energie klesne od 1. července o 7 %, tj. ve volebním týdnu

(Bloomberg)
9:02

ČR: Důvěra podnikatelů v květnu klesla na 95,4 b. z předchozích 95,6 b., trh čekal růst na 96,5 b.

(Bloomberg)
9:01

ČR: Spotřebitelská důvěra v květnu klesla na 101,6 b. z předchozích 103,8 b., trh čekal růst na 104,7 b.

(Bloomberg)
8:58Hrubý domácí produkt (HDP) Německa se po poklesu o 0,5 procenta v posledním čtvrtletí loňského roku zvýšil v prvním letošním kvartálu proti předchozím třem měsícům o 0,2 procenta. Dnes to v konečné zprávě oznámil Spolkový statistický úřad, který tak potvrdil předběžné výsledky z konce dubna (ČTK)
8:45Poslední týden lidem zbývá na zaplacení daně z nemovitosti nebo její první splátky, pokud vyměřená daň přesáhla 5000 korun. Povinnost se týká zhruba čtyř milionů poplatníků. Pokud by někdo do dneška nedostal elektronicky nebo poštou platební údaje, Finanční správa doporučuje, aby se obrátil na svůj příslušný finanční úřad. V letošním roce se výměra daně zvýšila kvůli růstu základního koeficientu o 80 procent (ČTK)
8:27Čína naléhá na přední výrobce vozů v zemi, aby do roku 2025 používali až 25 procent čipů z místních zdrojů. Chce vybudovat vlastní dodavatelský řetězec v čase stupňujícího se napětí ve vztazích se Spojenými státy. S odkazem na zdroje z čínského ministerstva průmyslu a informačních technologií o tom píše web deníku Financial Times (FT). Čínský automobilový trh je největší na světě (ČTK)
8:20

Japonsko: Národní index spotřebitelských cen v dubnu meziročně vzrostl o 2,5 % (odhad trhu 2,4 %) proti předchozím 2,7 %

(Bloomberg)
8:04

Velká Británie: Maloobchodní tržby bez prodejů aut v dubnu meziměsíčně klesly o 2,0 % (odhad trhu -0,8 %) proti předchozím -0,6 %; meziročně klesly o 3,0 % (odhad trhu -1,1 %) proti předchozí stagnaci

(Bloomberg)
 23.05.2024
18:00Příjem z příjezdového cestovního ruchu, který zahrnuje ...
17:30V Rusku zatkli dalšího vysoce postaveného generála, ten...
16:41Passerinvest Group zahájil výstavbu multifunkčního obje...
16:39Europarlamentní frakce Identita a demokracie (ID) dnes ...

Přehled zpráv

select
Rok ztrát, kam se podíváš. Vzorové portfolio na tom bylo stejně špatně naposledy ve 30. letech
22.12.2022 11:21
Letos je pohled na investiční portfolia neveselý, bez ohledu na to, ka...


Nejčtenější zprávy týdne

Sledujte nás na sociálních sítích

Facebook X LinkedIn Instagram Youtube

Analýza dne

Braňo Soták: Příběh Nvidie je zkrátka neuvěřitelný, velmi pravděpodobně ještě uvidíme nová maxima
23.05.2024 8:02
Soukromý polovodičový cyklus Nvidie se nadále těší pevnému z...více

    Právě diskutujete

    Nejčtenější zprávy dne

    Nejdiskutovanější zprávy týdne