Hledat v komentářích
Patria Plus
Patria doporučuje
Výsledky společností - ČR
Výsledky společností - Svět

Ekonomické zprávy
Víkendář: Fiskální politika drží sazby nahoře, u akcií je tak lepší zaměřovat se na kvalitu
28.04.2024 8:35
Americké hospodářství se nachází v pozdní fázi cyklu, stále není čas na rizikovější a méně kvalitní akcie. Na CNBC to v první části rozhovoru uvedl stratég Morgan Stanley Mike Wilson a ve druhé části se mimo jiné věnoval fiskální politice a jejímu dopadu na ekonomiku a ...
Víkendář: Podle Morgan Stanley je ekonomika stále v pozdní fázi cyklu s odpovídajícími důsledky pro akciový trh
27.04.2024 8:31
Korekce na akciový trh přišla hlavně kvůli změně očekávání dalšího vývoje sazeb centrální banky. Výnosy desetiletých vládních dluhopisů se přitom už dostaly výrazně nad naše predikce.
Pokles inflace k 2 % je jen částí investičního příběhu následujících let
26.04.2024 17:29
Když jsme tu trochu uvažovali nad tématem „jaké výnosy dluhopisů by dolehly na akcie“, dívali jsme se na scénáře výnosů a růstu od Goldman Sachs. Byly doby, kdy nebylo zase tak důležité dodávat k nim očekávaný vývoj inflace.
Rattner: Vlna prvního nadšení z elektromobilů opadá
26.04.2024 15:39
Steve Rattner z Willett Advisors je podle Bloombergu expertem na automobilový průmysl a elektromobily. O nich se nyní domnívá, že si prošly podobným cyklem jako řada nových produktů a věcí.
Perly týdne: Různé názory na cesty ke svobodě a slabá místa Tesly
26.04.2024 12:15
Toni Sacconaghi ze společnosti Bernstein se domnívá, že u Tesly je nyní rozhodující schopnost přijít na trh s novými modely elektromobilů, autonomní řízení a robotaxíky jsou hudbou vzdálenější budoucnosti, kolem které visí řada otazníků.
Rozbřesk: Mohou vyšší sazby Fedu vést k rychlejšímu snižování sazeb v eurozóně?
26.04.2024 9:07
Oddalování momentu prvního poklesu sazeb v USA začíná pomalu ale jistě názorově štěpit evropské centrální bankéře. Strnulost inflace, odolný trh práce a možná i riziko dalšího povolebního nárůstu amerických deficitů vedou americký Fed k velké obezřetnosti - trhy nejenže...