Hledat v komentářích
Patria Plus
Patria doporučuje
Výsledky společností - ČR
Výsledky společností - Svět

Ekonomické zprávy
Investice ve světě, který rychle stárne
24.05.2024 7:28
Idanna Appio strávila 15 let v newyorském Fedu analyzováním státních dluhových krizí. Nyní jako manažerka fondu ve společnosti First Eagle Investments dospěla k závěru, že držet americké státní dluhopisy je příliš riskantní.
Vracení se k ziskům, nafukování bubliny devadesátých let a současná mezera
23.05.2024 17:25
Na trhu i mimo něj se docela často hovoří o vracení se k průměru. Patří sem i v principu veškeré úvahy o tom, že nějaká proměnná je z historického pohledu vysoko, či naopak nízko – stojí za ní předpoklad, že ona proměnná by „měla být“ někde na průměru.
Invesco: Jak to nyní vypadá na trhu aktiv s pevným výnosem
23.05.2024 15:14
Po březnovém vzestupu se trhy s pevným výnosem v dubnu vyvíjely špatně, protože očekávání snížení sazeb byla opět odsunuta. Silnější, než očekávaná ekonomická data z USA udržovala na začátku měsíce tlak na růst výnosů amerických státních dluhopisů a data o inflaci v p...
S&P: Růst podnikatelské aktivity v eurozóně v květnu opět zrychlil
23.05.2024 10:52
Podnikatelská aktivita v eurozóně tento měsíc vykazuje nejrychlejší tempo růstu za téměř rok. Podpořilo ji oživení poptávky po službách, zatímco zpracovatelský sektor vykazuje známky blížícího se oživení.
Rozbřesk: Přirozená reálná dlouhodobá úroková míra směřuje na sever
23.05.2024 10:49
Reálné úrokové sazby zůstávají ve světě a speciálně pak v USA vysoko, a to nehledě na to, že inflace opravdu slábne, a tudíž i potřeba centrálních bank držet krátkodobé nominální sazby začíná polevovat.
Extrémem světových trhů jsou stále Spojené státy na straně jedné a UK na straně druhé
22.05.2024 17:57
Na světových trzích nyní pozorujeme téměř plošnou větší či menší valuační našponovanost. Sazby a výnosy dluhopisů se přitom už nějaký čas nenachází na vyloženě nízkých hodnotách.