Hledat v komentářích

Investiční doporučení

Výsledky společností - ČR

Výsledky společností - Svět

IPO, M&A

Týdenní přehledy

 

Horké zprávy 

 19.07.2024
16:51Čína vyzývá evropské automobilky včetně německého koncernu Volkswagen, aby jí pomohly při řešení obchodního sporu s Evropskou unií. Peking očekává, že evropští výrobci aut budou hrát aktivní roli a povzbuzovat EU a Německo, aby se vyhnuly další eskalaci obchodních třenic s Čínou. S odkazem na čínského ministra obchodu o tom dnes informuje agentura Reuters (ČTK)
16:33Celosvětový výpadek IT systémů se na Letišti Praha týká leteckých dopravců používajících odbavovací systém GoNow. Jde o aerolinky Eurowings, Flynas, Ryanair, Transavia, Volotea, Vueling, a Wizz Air. Tito dopravci lety nadále odbavují alternativními způsoby, odbavení je pomalejší, lety se zpožďují. ČTK to řekla ředitelka komunikace pražského letiště Eva Krejčí. Provoz letiště není přerušen (ČTK)
16:26Objem obchodů s akciemi na pražské burze za dnešní den je 0,484 mld. Kč. Průměrný objem obchodů za poslední rok je 0,393 mld. Kč.
16:26Český státní dluh v letošním prvním pololetí vzrostl o 96,2 miliardy korun na 3,207 bilionu korun. V samotném druhém čtvrtletí se státní dluh snížil o 13,8 miliardy korun. Uvádí to čtvrtletní zpráva o řízení státního dluhu, kterou dnes zveřejnilo ministerstvo financí. Na každého Čecha tak teoreticky připadá dluh 295.326 korun. Míra zadlužení byla 41,3 procenta hrubého domácího produktu (HDP), od začátku roku se zvýšila o 0,5 procentního bodu (ČTK)
15:13Telefonní centrum a webové služby pojišťovny Allianz jsou aktuálně nedostupné. Globálním výpadkem IT systémů je zasažena také asistenční služba. Allianz, která patří mezi největší tuzemské pojišťovny, o tom informovala na svých webových stránkách. O zprovoznění systémů bude podle svého vyjádření klienty informovat (ČTK)
14:48Většina BENU lékáren je dočasně zavřená kvůli celosvětovému výpadku IT služeb. Nefunguje ani on-line rezervace e-Receptu. Společnost BENU ČR, která síť lékáren provozuje, to sdělila ČTK. Uvedla, že provoz poboček se postupně spouští a na e-shopu se už systém podařilo obnovit (ČTK)
14:39

Šéf kyberbezpečnostní firmy Crowdstrike George Kurtz se v rozhovoru odvysílaném americkou televizí NBC News omluvil za globální výpadek počítačových systémů, který způsobila aktualizace softwaru jeho společnosti na systémech Windows. Problém, který výpadek způsobil, je už podle něj vyřešen. Zprovoznění všech systémů a služeb ale může u některých klientů ještě trvat, dodal. "Hluboce se omlouváme za dopady, které jsme způsobili zákazníkům, cestujícím a všem, kterých se to dotklo, včetně našich společností,“ řekl - AKTUALIZOVÁNO ZDE

14:27Náklady před zahájením stavby nových bloků Jaderné elektrárny Dukovany budou spojené mimo jiné s přípravou staveniště, s přípravou projektu nebo s objednáním komponent s dlouhou dodací lhůtou. Na dotaz ČTK to dnes uvedlo ministerstvo průmyslu a obchodu (MPO). Ministr financí Zbyněk Stanjura (ODS) ve středu řekl, že tyto náklady dosáhnou v letech 2025 až 2029 celkem 80 až 85 miliard korun.

Vyčíslené náklady se podle MPO týkají druhé fáze projektu, tedy do získání stavebního povolení a zahájení výstavby. "Zahrnují zejména přípravu podkladových materiálů a zajištění povolovacích procesů, platby spojené s objednáním komponent s dlouhou dodací lhůtou, inženýring a přípravu projektu, včetně harmonogramu a výkresové dokumentace, přípravu staveniště, personální a další náklady na straně investora a dodavatele," uvedlo ministerstvo.

Zároveň upozornilo, že všechny náklady v této fázi jsou navázány na plnění konkrétních milníků. "Investor nad nimi tedy bude mít kontrolu," uvedlo MPO. (ČTK)
13:10Ministr průmyslu a obchodu Jozef Síkela (STAN) dnes potvrdil, že upozornil na snížení kapacity plynovodu na česko-německé hranici v Brandově. Podle něj to může znamenat navýšení dovozu plynu z Ruska do střední a východní Evropy. Dopis s tímto vyjádřením zaslal německému ministrovi hospodářství Robertu Habeckovi a eurokomisařce Kadri Simsonové, oba vyzval ke spolupráci (ČTK)
11:14Globální výpadek IT služeb se systémem Windows od společnosti Microsoft, který dnes postihl letectví, banky, média i další obory v řadě zemí, zřejmě způsobila nepovedená aktualizace softwaru od firmy Crowdstrike. S ohledem na dostupné informace to uvedli čeští odborníci na IT. V Česku postihl výpadek odbavovacího systému pražského letiště, které dopoledne evidovalo zpoždění několika odletů (ČTK)
9:59Výpadek celosvětového odbavovacího systému postihl i pražské letiště. Kvůli výpadku se zpožďují letadla na odletech. Aktuálně se to týká šesti odletů z pražského letiště, řekla ČTK před 09:45 mluvčí Letiště Praha Klára Divíšková. Do kdy budou problémy trvat, zatím neví. Stejný problém postihl také letiště ve Španělsku, Německu, Velké Británii, Turecku nebo Austrálii. (ČTK)
9:58

Rozsáhlý výpadek počítačových systémů, který zpožďuje lety, se vedle Španělska a Německa týká i dalších zemí. Problémy hlásí také Británie, Turecko nebo Austrálie. Potíže zasáhly i další země a odvětví a jsou podle agentury Reuters součástí globálního IT výpadku

(ČTK)
8:54Komerční banka podepsala memorandum o porozumění se společností SGEF SA s cílem stát se 100% vlastníkem společnosti SGEF CR
8:53

Erste Bank - Ra

......  
8:51Ministerstvo financí dnes zveřejní údaje o výši státního dluhu ke konci prvního pololetí. Ve čtvrtletí činil dluh rekordních 3,221 bilionu korun, na každého Čecha tak teoreticky připadalo 295.480 korun. Míra zadlužení byla na konci prvního čtvrtletí 43,6 procenta hrubého domácího produktu (ČTK)
8:40Ministerstvo obrany uzavřelo rámcovou dohodu na nákup těžkých nákladních automobilů Tatra T-815 se společností Tatra Defence Systems. Smlouva, o které ve středu ministryně obrany Jana Černochová (ODS) informovala vládu, umožní do konce září 2031 nakoupit až 872 terénních automobilů tří typů v celkové ceně do 13,35 miliardy korun (ČTK)
8:00

Česká republika obvinila Německo, že si hromadí plyn určený Česku. Berlín podle Prahy snižuje kapacitu exportního plynovodu právě v době, kdy se region potýká s problémem nahrazení dodávek z Ruska

(ČTK)
 18.07.2024
18:00První automatizované jízdy tramvaje bez přítomnosti řidiče předvedl poprvé v tramvajovém depu ve finském Tampere plzeňský výrobce vozidel pro veřejnou dopravu Škoda Group. Společnost tak představila první funkce svého vyvíjeného ekosystému Smart Depo, který má vést k plně autonomnímu provozu. ČTK o tom dnes informoval v tiskové zprávě mluvčí Škoda Group Jan Švehla. (ČTK)
16:26Objem obchodů s akciemi na pražské burze za dnešní den je 0,363 mld. Kč. Průměrný objem obchodů za poslední rok je 0,394 mld. Kč.
16:19

Erste - Raiffei

......  

Přehled zpráv

select
Víkendář: Bank of America u Applu věří v nárůst přechodů na nové modely, volby pro akciový trh nepovažuje za tak důležité
21.07.2024 8:01
Na Yahoo Finance hovoří o několika zvýšeních doporučení u akcií společ...
Víkendář: Apple jako top volba od Morgan Stanley
20.07.2024 8:01
Erik Woodring z Morgan Stanley hovořil na CNBC o atraktivitě akcií spo...
Hlavní zámořské indexy nedokázaly uzavřít týden růstem
19.07.2024 22:01
Americké indexy si v závěru týdne prošly volatilní obchodní seancí. Př...
Tržní koncentrace na extrémech. Mění se některé tržní mechanismy?
19.07.2024 17:33
Podle některých měřítek dosahuje nyní koncentrace na americkém akciové...
Trhy se před víkendem zklidňují, ale akcie zůstávají v červeném
19.07.2024 16:44
Závěr týdne nenabídl podstatná data z ekonomiky. Z firemních čísel moh...
Spekulace sílí: Biden se do úvodu týdne stáhne z amerických prezidentských voleb?
19.07.2024 16:31
Úřadující americký prezident Joe Biden, kandidující ve volbách pro dal...
Vyjednavač Radim Pařík: Donald Trump se změnil po atentátu po prvních deset vět projevu. Struktura jeho osobnosti má dvě části
19.07.2024 15:48
Americký exprezident Donald Trump v závěru čtyřdenního republikánského...
Technická analýza S&P 500: Růstový trend vykazuje známky únavy
19.07.2024 15:41
Po více než dvouměsíční odmlce se zde opět vracím k technické analýze ...
Technická analýza: TotalEnergies před výsledky zůstává v růstovém kanálu
19.07.2024 15:11
Akcie TotalEnergies mohou pokračovat v růstu uvnitř růstového trendové...
O kapacitách rozhodují plynárenské společnosti, uvedl Berlín k obavě Česka
19.07.2024 14:47
Německo bere vážně české obavy ze zásobování plynem, o kapacitách ale ...


Nejčtenější zprávy týdne

Sledujte nás na sociálních sítích

Facebook X LinkedIn Instagram Youtube

Analýza dne

Technická analýza S&P 500: Růstový trend vykazuje známky únavy
19.07.2024 15:41
Po více než dvouměsíční odmlce se zde opět vracím k technick...více

    Právě diskutujete

    Nejčtenější zprávy dne

    Nejdiskutovanější zprávy týdne